I aften frister vi med en spændende opskrift på krydret koreansk kyllingesandwich med spændende tilbehør. Vi bygger vores sandwich med paneret kylling med koreansk BBQ-sauce, coleslaw med rødkål og asiatisk mayo og syltet agurk og chili. Vi serverer vores fantastiske burgers med hjemmelavede søde sesam-kartoffelbåde og majs med chilismør.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 g
Chiliflager
1 stk
Majskolbe
450 g
Sød kartoffel
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
1 stk
Agurk
1 stk
Rød chili
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
280 g
Kyllingebryst
2 stk
Briocheboller
(Indeholder Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde Sesam, Soja)
100 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
75 g
Rødkål, skåret
75 g
Koreansk BBQ-sauce
(Indeholder Soja, Sesam)
2 spsk
Smør (trin 1)
¾ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Vand* (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Mos smør [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], et stort nip chiliflager og et nip peber med en gaffel i en lille skål.
Fjern blade fra majs, halver kolben, og smør med chilismør. Pak ind enkeltvis i sølvpapir.
Skær kartofler (uskrællet) i både, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen. Placer majs på samme bageplade. Bag i ovnen i 20-25 min.
Imens, skær agurk i tynde skiver.
Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Bland hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.
Vend agurk og chili i skålen, og stil til side.
Hæld lage fra inden servering.
Læg en hånd på hver kyllingebrystfilet, og skær igennem på langs med en skarp kniv på et andet skærebræt. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken. Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. Bland panko og chiliflager i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Hæld olivenolie i en stor stegepande [2 stk, 4P], så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Krydr med et nip salt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Del boller på midten.
Placer boller direkte på risten i ovnen, og bag i 2-3 min, når kartoflerne har 3 min tilbage.
Imens, bland rødkål og halvdelen af asiatisk mayonnaise i en mellemstor skål.
Krydr med et nip salt og peber.
Top kylling med BBQ-sauce.
Fyld boller med kylling, coleslaw og agurk.
Server med kartofler og resterende agurk og asiatisk mayonnaise.