Vi håber I er sultne, for vi skal nemlig tilberede en spicy kyllingewok med selleri, kål, ingefær, hvidløg, sojasauce og sriracha. Vi serverer vores vidunderlige kyllingewok med luftige jasminris, og topper med knasende peanuttopping med forårsløg og chili.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Bladselleri
(Indeholder Selleri)
½ stk
Ingefær
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Spidskål, skåret
300 g
Kyllingebryststrimler
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Forårsløg
10 g
Sriracha
25 g
Honning
½ stk
Rød chili
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Hvedemel (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
½ dl
Vand (trin 5)
½ tsk
Sukker (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget!
Skær bladselleri i tynde skiver.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bladselleri i 1-2 min. Tilsæt spidskål og et nip salt, og steg videre i 2-3 min, eller indtil mør. Tag panden af varmen, og overfør grøntsager til en tallerken.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Pres eller hak hvidløg fint.
Vend kylling i hvedemel [1 spsk | 2 spsk] i en skål.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min, eller indtil brunet og næsten gennemstegt.
Krydr med et nip salt, og overfør til tallerkenen med grøntsager.
Snit forårsløg fint.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Bland chili, forårsløg, peanuts og et stort nip salt i en lille skål.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Svits ingefær og hvidløg i 30 sek.
Tilsæt sojasauce, sriracha [1/2 pakke, 2P], honning, vand [1/2 dl | 1 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og sukker [1/2 tsk | 1 tsk], og rør rundt. Tilsæt kylling og grøntsager, og lad simre indtil tyknet.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Anret ris og kyllingewok i dybe tallerkener.
Top med peanuts.