Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Her byder vi på masser af skønne ingredienser, der tilberedes på nye, spændende måder. Vi panerer aubergine, steger den, og topper den derefter med en fantastisk katsu-sauce med karry, sojasauce og sød chilisauce. Vi serverer vores aubergine-'katsu' med kokosris, en spicy kålsalat med lime, chili, peanuts og forårsløg og cremet asiatisk mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Aubergine
75 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
150 g
Langkornede hvide ris
15 g
Kokosmel
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
4 g
Curry-On
40 g
Sød chilisauce
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Spidskål, skåret
50 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
(Indeholder Soja, Hvede, Gluten, Sesam)
1 stk
Forårsløg
½ stk
Lime
½ g
Chiliflager
1 pakke
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 spsk
Hvedemel (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
½ dl
Vand (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
½ spsk
Hvedemel (trin 5)
1.5 dl
Vand (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits kokosmel i 30 sek.
Tilsæt vand [3 dl | 5,5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skær aubergine i 1 cm skiver.
Pisk hvedemel [3 spsk | 6 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og vand [1/2 dl | 1 dl] sammen til en dej i en dyb tallerken.
Bland panko, sesamfrø og et nip salt i en anden dyb tallerken.
Vend aubergine i dej og derefter i pankoblanding. Overfør til en tallerken.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg aubergine ad omgange i 4-5 min på hver side, eller indtil gylden og gennemtilberedt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Krydr med salt.
Imens, snit forårsløg fint.
Halver lime [½ stk, 2P].
Bland limesaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], chiliflager [1/2 pakke, 2P], spidskål, peanuts og forårsløg i en stor skål.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Steg Curry-On og hvedemel [1/2 spsk | 1 tsk] i 1 min.
Tilsæt sojasauce, sød chilisauce og vand [1,5 dl | 3 dl], pisk sammen, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet. Tag panden af varmen.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.
Anret ris, aubergine og kålsalat på tallerkener.
Top aubergine med katsu-sauce.
Server med asiatisk mayonnaise.