topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprød aubergine-'katsu'

Sprød aubergine-'katsu'

med kokosris og spicy kålsalat

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Her byder vi på masser af skønne ingredienser, der tilberedes på nye, spændende måder. Vi panerer aubergine, steger den, og topper den derefter med en fantastisk katsu-sauce med karry, sojasauce og sød chilisauce. Vi serverer vores aubergine-'katsu' med kokosris, en spicy kålsalat med lime, chili, peanuts og forårsløg og cremet asiatisk mayonnaise.

Tags:
Vegetarisk
Mælkefri
Allergener:
Gluten
Hvede
Sesam
Soja
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Aubergine

75 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

150 g

Langkornede hvide ris

15 g

Kokosmel

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

4 g

Curry-On

40 g

Sød chilisauce

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

150 g

Spidskål, skåret

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder Soja, Hvede, Gluten, Sesam)

1 stk

Forårsløg

½ stk

Lime

½ g

Chiliflager

1 pakke

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

3 spsk

Hvedemel (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

½ dl

Vand (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

½ spsk

Hvedemel (trin 5)

1.5 dl

Vand (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4485 kJ
Kalorier (kcal)1072 kcal
Fedt50.7 g
Mættet fedt10.1 g
Kulhydrat129.2 g
Sukker19.4 g
Protein21.6 g
Salt6.5 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kokosris
1

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits kokosmel i 30 sek.

Tilsæt vand [3 dl | 5,5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Paner aubergine
2

Skær aubergine i 1 cm skiver.

Pisk hvedemel [3 spsk | 6 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og vand [1/2 dl | 1 dl] sammen til en dej i en dyb tallerken.

Bland panko, sesamfrø og et nip salt i en anden dyb tallerken.

Vend aubergine i dej og derefter i pankoblanding. Overfør til en tallerken.

Steg aubergine
3

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg aubergine ad omgange i 4-5 min på hver side, eller indtil gylden og gennemtilberedt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Krydr med salt.

Lav kålsalat
4

Imens, snit forårsløg fint.

Halver lime [½ stk, 2P].

Bland limesaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], chiliflager [1/2 pakke, 2P], spidskål, peanuts og forårsløg i en stor skål.

Lav katsu-sauce
5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.

Steg Curry-On og hvedemel [1/2 spsk | 1 tsk] i 1 min.

Tilsæt sojasauce, sød chilisauce og vand [1,5 dl | 3 dl], pisk sammen, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet. Tag panden af varmen.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Server
6

Anret ris, aubergine og kålsalat på tallerkener.

Top aubergine med katsu-sauce.

Server med asiatisk mayonnaise.