Sprød fiskeburger og tatarsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprød fiskeburger og tatarsauce

Sprød fiskeburger og tatarsauce

med sprøde fritter og frisk dild-agurkesalat

Burgers smager altid godt, og selvfølgelig er det sjovt at variere lidt, så her byder vi på en skøn opskrift på fiskeburgers lavet på paneret kuller. Vores velsmagende burgers toppes med hjemmelavet tatarsauce med skalotteløg og estragon og salat vendt med olivenolie og krydderier. Velsmagende tilbehør er sprøde fritter og en frisk dild-agurkesalat med æble, citron og fennikel.

Tags:
Spis mig først
Allergener:
Fisk
Æg
Gluten
Mælk
Hvede
Sulfitter
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kuller

(Indeholder Fisk)

2 stk

Briocheboller

(Indeholder Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde Sesam, Soja)

50 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 pose

Estragon

1 stk

Skalotteløg

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

500 g

Kartofler

1 stk

Salat

1 stk

Æble

1 stk

Agurk

1 pose

Dild

100 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

½ stk

Fennikel

½ stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 4)

2 spsk

Hvedemel (trin 4)

1 stk

Æg (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)5723 kJ
Kalorier (kcal)1368 kcal
Fedt69.4 g
Mættet fedt13.2 g
Kulhydrat132.9 g
Sukker26.1 g
Protein54.3 g
Salt6.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Sylt skalotteløg
2

Hak skalotteløg og estragon fint.

Bland skalotteløg, estragon, hvidvinseddike, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1/2 tsk | 1 tsk] i en lille skål.

Forbered frugt og grønt
3

Skær roden af salat, skil bladene ad, og hak fint.

Bland salat, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål.

Hak agurk og dild groft. Skær æble i tynde, halve skiver. Halver citron [½ stk, 2P]. Skræl fennikel [½ stk, 2P] til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Bland æble, agurk, fennikel, et skvæt citronsaft, dild, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en skål.

Paner fisk
4

Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.

Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en anden dyb tallerken.

Kom panko i en tredje dyb tallerken.

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Vend fisk i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panering.

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk. 

Steg fisk
5

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk].

Imens, del boller på midten, og smør den ene med smør [1 spsk | 2 spsk]. Varm på risten i ovnen i 3-4 min.

Vend mayonnaise i skålen med skalotteløg lige inden servering.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Smør den anden bolle med tatarsauce

Fyld med med fisk og salat. 

Server med fritter og dild-agurkesalat.