Burgers smager altid godt, og selvfølgelig er det sjovt at variere lidt, så her byder vi på en skøn opskrift på fiskeburgers lavet på paneret kuller. Vores velsmagende burgers toppes med hjemmelavet tatarsauce med skalotteløg og estragon og salat vendt med olivenolie og krydderier. Velsmagende tilbehør er sprøde fritter og en frisk dild-agurkesalat med æble, citron og fennikel.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Kuller
(Indeholder Fisk)
2 stk
Briocheboller
(Indeholder Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde Sesam, Soja)
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 pose
Estragon
1 stk
Skalotteløg
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
500 g
Kartofler
1 stk
Salat
1 stk
Æble
1 stk
Agurk
1 pose
Dild
100 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
½ stk
Fennikel
½ stk
Citron
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 4)
2 spsk
Hvedemel (trin 4)
1 stk
Æg (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Smør (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Hak skalotteløg og estragon fint.
Bland skalotteløg, estragon, hvidvinseddike, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1/2 tsk | 1 tsk] i en lille skål.
Skær roden af salat, skil bladene ad, og hak fint.
Bland salat, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål.
Hak agurk og dild groft. Skær æble i tynde, halve skiver. Halver citron [½ stk, 2P]. Skræl fennikel [½ stk, 2P] til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Bland æble, agurk, fennikel, et skvæt citronsaft, dild, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en skål.
Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Kom panko i en tredje dyb tallerken.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Vend fisk i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panering.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk].
Imens, del boller på midten, og smør den ene med smør [1 spsk | 2 spsk]. Varm på risten i ovnen i 3-4 min.
Vend mayonnaise i skålen med skalotteløg lige inden servering.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Smør den anden bolle med tatarsauce
Fyld med med fisk og salat.
Server med fritter og dild-agurkesalat.