Sprød kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprød kylling

Sprød kylling

med quinoasalat og basilikummayonnaise

Quinoa er en plante med farverige, spiselige frø som smager fantastisk i salater. I aften får quinoa ekstra smag af at blive kogt med grøntsagsbouillon, inden den havner i en salat med tomat, agurk og marineret rødløg. Vi serverer vores quinoasalat med sprød kylling og en dejlig basilikummayonnaise med hvidløg.

Tags:
Mælkefri
Allergener:
Selleri
Sulfitter
Gluten
Hvede
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Trefarvet quinoa

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 stk

Rødløg

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

280 g

Kyllingebryst

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

1 pose

Basilikum

½ stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

5 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 2)

2 spsk

Hvedemel (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 stk

Æg (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

½ spsk

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3390 kJ
Kalorier (kcal)810 kcal
Fedt40.6 g
Mættet fedt5.8 g
Kulhydrat63.9 g
Sukker12 g
Protein49.1 g
Salt5.2 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav quinoa
1

Bring vand [5 dl | 10 dl] i kog i en gryde. 

Tilsæt quinoa, grøntsagsbouillon og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12-15 min, eller indtil frøene er blevet dobbelt så store. 

Hæld vand fra gennem en si, og kom quinoa tilbage i gryden.

Mariner rødløg
2

Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.

Bland rødløg, balsamico, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Læg kylling mellem to stykker bagepapir på et skærebræt, og bank flade (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle. Krydr med salt. 

Paner kylling
3

Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken. 

Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. 

Kom rasp i en tredje dyb tallerken. 

Vend kylling i mel, derefter i æg og til sidst i rasp. Overfør til en tallerken. 

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk. 

Steg kylling
4

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav quinoasalat
5

Imens, hak basilikum fint, og pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.

Bland mayonnaise, hvidløg, basilikum, vand [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.

Skær tomat og agurk i 1 cm tern.

Tilsæt tomat, agurk, quinoa, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber til skålen med rødløg, og rør rundt.

Skær kylling i skiver.

Server
6

Anret kylling og quinoasalat på tallerkener.

Top kylling med basilikummayonnaise.