Quinoa er en plante med farverige, spiselige frø som smager fantastisk i salater. I aften får quinoa ekstra smag af at blive kogt med grøntsagsbouillon, inden den havner i en salat med tomat, agurk og marineret rødløg. Vi serverer vores quinoasalat med sprød kylling og en dejlig basilikummayonnaise med hvidløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Trefarvet quinoa
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Rødløg
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
280 g
Kyllingebryst
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 pose
Basilikum
½ stk
Hvidløgsfed
5 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
½ spsk
Vand (trin 5)
Bring vand [5 dl | 10 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt quinoa, grøntsagsbouillon og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12-15 min, eller indtil frøene er blevet dobbelt så store.
Hæld vand fra gennem en si, og kom quinoa tilbage i gryden.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Bland rødløg, balsamico, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Læg kylling mellem to stykker bagepapir på et skærebræt, og bank flade (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle. Krydr med salt.
Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Kom rasp i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i mel, derefter i æg og til sidst i rasp. Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, hak basilikum fint, og pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.
Bland mayonnaise, hvidløg, basilikum, vand [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.
Skær tomat og agurk i 1 cm tern.
Tilsæt tomat, agurk, quinoa, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber til skålen med rødløg, og rør rundt.
Skær kylling i skiver.
Anret kylling og quinoasalat på tallerkener.
Top kylling med basilikummayonnaise.