I denne opskrift hylder vi grøntsager og fokuserer på at finde det bedste frem i hver råvare. Hvor godt lyder det ikke med frisk majs skåret direkte fra kolben, stegt og blandet til en frisk majsslaw? Vidunderligt bagte, søde kartoffelbåde med salt og peber og paneret gyldenstegt portobello? Sammen med en krydret aioli har du en fænomenal middag at placere på bordet, hvor storslåede smag er i fokus.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Portobello
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Majskolbe
2 stk
Forårsløg
1 stk
Citron
150 g
Kålblanding, skåret
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Æg
½ tsk
Salt
2 spsk
Hvedemel
Forvarm ovnen til 240°C/220°C varmluft. Skær sød kartoffel (uskrællet) i 1 cm både. Fordel kartoffelbåde på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*, krydr med salt* og peber*, og vend det hele sammen. Bag i 25-30 min.
Skær svampe i 1 cm tykke skiver. Skær kerner af majskolbe(r). Snit forårsløg fint. Skær citron i både.
Opvarm en stor stegepande ved høj varme. Steg majs i 5 min under omrøring. Bland majs, en smule olivenolie*, citronsaft, kålblanding, salt*, peber* og 1/2 forårsløg i en skål, og stil til side.
Bland hvedemel*, salt* og peber* i en skål. Pisk æg* med en smule vand* i en anden skål. Hæld panko i en tredje skål. Vend svampe i hvedemel*, derefter æg*, og til sidst panko. Stil til side.
Hæld olie* i samme stegepande, så hele bunden er dækket. Varm olien* op ved middelhøj varme. Friter svampe i 3-4 min, eller indtil gyldne. Læg på en tallerken med køkkenrulle.
Anret svampe, kartoffelbåde og majsslaw på tallerkener. Drys med resterende forårsløg, og server med aioli og citronbåde.