Vi steger kyllingebryst med Panamad og smør, og samtidigt laver vi smuk orange kartoffelmos med søde kartofler. Vi serverer kylling og kartoffelmos med en frisk tomatsalat med syltet rødløg, og spicy chimichurri med chili, persille, koriander, hvidløg, lime og oregano.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Koriander
1 stk
Lime
4 g
Panamad
2 stk
Tomat
1 stk
Rød chili
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Hvidløgsfed
280 g
Kyllingebryst
1 g
Oregano, tørret
1 stk
Rødløg
1 pose
Bredbladet persille
2 spsk
Vand til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Smør til stegning
1 spsk
Vand til chimichurri
¼ tsk
Salt til chimichurri
2 spsk
Olie til chimichurri
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Bland rødløg, vand og salt i en lille skål, og stil til side.
TIP: Skær rødløg i så tynde skiver som muligt.
Skræl søde kartofler, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt og Panamad i 2 min på hver side, eller indtil brunet.Sænk til middel varme, og steg videre i 2-3 min på den ene side.
Vend kylling, tilsæt smør, og steg i yderligere 2-3 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Halver lime.
Hak persille, koriander og hvidløg fint.
Bland chili, persille, koriander, vand, hvidløg, salt, olivenolie, limesaft og oregano i en mellemstor skål.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Hak tomat groft.
Hæld lage fra rødløg lige inden servering.
Vend tomat og et nip salt og peber i skålen.
Anret kartoffelmos, salat og kylling på tallerkener.
Top kylling med sauce fra stegepanden.
Dryp med chimichurri.