Vi forstår, at denne opskrift fangede din opmærksomhed. Stegt laks smager jo bare sååå godt! Smagene er perfekt afbalanceret mellem laks, smør og citron, og serveres med gyldne, sesambagte kartofler, rødbede og pastinak. Til dette en forfriskende cremet salat med agurk, dild og yoghurt. Let, hurtigt og virkelig lækkert!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Dild
500 g
Kartofler
1 stk
Rødbede
1 stk
Pastinak
1 stk
Agurk
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citron
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
½ dl
Vand (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Drys med sesamfrø, og dryp med en smule olivenolie*. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde.
Pres eller hak hvidløg fint. Skær agurk i tynde skiver. Hak dild groft.
Bland agurk, yoghurt, halvdelen af dild og halvdelen af hvidløg i en lille skål. Smag til med salt* og peber*.
Del citron i to, og skær den ene halve i tynde skiver. Bland vand* [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, et stort skvæt citronsaft og resterende hvidløg i en lille skål. Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme, når rodfrugterne har 10 min tilbage i ovnen. Krydr laks med et nip salt, og steg med skindsiden nedad i 3-4 min.
Vend laks, tilsæt citronbouillon og smør* [1 spsk | 2 spsk], og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Anret laks, rodfrugter og agurkesalat på tallerkener. Drys med resterende dild. Server med citron.