Vi forstår, at denne opskrift fangede din opmærksomhed. Stegt laks smager jo bare sååå godt! Smagene er perfekt afbalanceret mellem laks, smør og citron, og serveres med gyldne, sesambagte kartofler, rødbede og pastinak. Til dette en forfriskende cremet salat med agurk, dild og yoghurt. Let, hurtigt og virkelig velsmagende!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Dild
500 g
Kartofler
1 stk
Rødbede
1 stk
Pastinak
1 stk
Agurk
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citron
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
½ dl
Vand (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 1 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Skær agurk i tynde skiver.
Hak dild groft.
Bland agurk, yoghurt, dild og hvidløg i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber.
Skær citron i både.
Bland vand [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon og et stort skvæt citronsaft i en lille skål.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt, når rodfrugterne har 10 min tilbage.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min.
Vend laks, tilsæt citronbouillon og smør [1 spsk | 2 spsk], og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Anret laks, rodfrugter og agurkesalat på tallerkener.
Server med citronbåde.