topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt laks

Stegt laks

med bagte rodfrugttern og cremet agurkesalat

Vi forstår, at denne opskrift fangede din opmærksomhed. Stegt laks smager jo bare sååå godt! Smagene er perfekt afbalanceret mellem laks, smør og citron, og serveres med gyldne, sesambagte kartofler, rødbede og pastinak. Til dette en forfriskende cremet salat med agurk, dild og yoghurt. Let, hurtigt og virkelig velsmagende!

Tags:
Børnevenlig
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Selleri
Mælk
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pose

Dild

500 g

Kartofler

1 stk

Rødbede

1 stk

Pastinak

1 stk

Agurk

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)790 kcal
Energi (kJ)3304 kJ
Fedt42.1 g
Mættet fedt12.1 g
Kulhydrat68.9 g
Sukker16.9 g
Protein35.5 g
Salt1.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 1 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre. 

Forbered grøntsager
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Skær agurk i tynde skiver.

Hak dild groft.

Lav agurkesalat
3

Bland agurk, yoghurt, dild og hvidløg i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber.

Steg laks
4

Skær citron i både.

Bland vand [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon og et stort skvæt citronsaft i en lille skål.

Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt, når rodfrugterne har 10 min tilbage.

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min.

Tilsæt citronbouillon
5

Vend laks, tilsæt citronbouillon og smør [1 spsk | 2 spsk], og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Server
6

Anret laks, rodfrugter og agurkesalat på tallerkener. 

Server med citronbåde.