topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt laks

Stegt laks

med bagte rodfrugttern og cremet agurkesalat

Vi forstår, at denne opskrift fangede din opmærksomhed. Stegt laks smager jo bare sååå godt! Smagene er perfekt afbalanceret mellem laks, smør og citron, og serveres med gyldne, sesambagte kartofler, rødbede og pastinak. Til dette en forfriskende cremet salat med agurk, dild og yoghurt. Let, hurtigt og virkelig lækkert!

Tags:
Hvedefri
Børnevenlig
Allergener:
Fisk
Mælk
Selleri
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

1 stk

Agurk

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Dild

1 stk

Rødbede

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 stk

Pastinak

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til dressing

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Olie til stegning

1 spsk

Smør til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3334 kJ
Kalorier (kcal)797 kcal
Fedt42.4 g
Mættet fedt12.2 g
Kulhydrat70.7 g
Sukker15.3 g
Protein36.3 g
Salt3.9 g

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællede), rødbede (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 1 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered grøntsager
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Skær agurk i tynde skiver.

Hak dild groft.

Lav agurkesalat
3

Bland agurk, yoghurt, dild og hvidløg i en lille skål, og krydr med salt og et nip peber.

Steg laks
4

Skær citron i både.

Bland vand, grøntsagsbouillon og et stort skvæt citronsaft i en lille skål.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt, når rodfrugterne har 10 min tilbage.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min.

Tilsæt citronbouillon
5

Vend laks, tilsæt citronbouillon og smør, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Server
6

Anret laks, rodfrugter og agurkesalat på tallerkener. 

Top med sesamfrø.

Server med citronbåde.