Vi forstår, at denne opskrift fangede din opmærksomhed. Stegt laks smager jo bare sååå godt! Smagene er perfekt afbalanceret mellem laks, smør og citron, og serveres med gyldne, sesambagte kartofler, rødbede og pastinak. Til dette en forfriskende cremet salat med agurk, dild og yoghurt. Let, hurtigt og virkelig lækkert!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
1 stk
Citron
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Dild
1 stk
Rødbede
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Pastinak
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
½ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til dressing
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Olie til stegning
1 spsk
Smør til sauce
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 1 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Skær agurk i tynde skiver.
Hak dild groft.
Bland agurk, yoghurt, dild og hvidløg i en lille skål, og krydr med salt og et nip peber.
Skær citron i både.
Bland vand, grøntsagsbouillon og et stort skvæt citronsaft i en lille skål.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt, når rodfrugterne har 10 min tilbage.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min.
Vend laks, tilsæt citronbouillon og smør, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Anret laks, rodfrugter og agurkesalat på tallerkener.
Drys med sesamfrø.
Server med citronbåde.