Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften laver vi en fantastisk ret med stegt laks som vi topper med frisk kørvel, og sprøde ovnbagte rosmarinkartofler. Spændende tilbehør er en frisk appelsin-fennikelsalat med sennep og revet ost, og kølende crème fraiche.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
12 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
500 g
Kartofler
½ stk
Rosmarin
20 g
Italiensk hård ost, høvlet
(Indeholder Mælk)
1 stk
Appelsin
1 stk
Fennikel
1 pose
Kørvel
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Olie til salat
½ tsk
Salt til salat
¼ tsk
Salt til fisk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Hak rosmarin groft.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med rosmarin, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, halver fennikel, skræl til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 1 cm tern.
Bland fennikel, appelsin, sennep, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Hak kørvel groft.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 10-12 min tilbage i ovnen.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Anret laks, appelsin-fennikelsalat og rosmarinkartofler på tallerkener.
Top salat med høvlet ost og fisk med kørvel.
Server med crème fraiche.