Kød, kartofler, salat og en fantastisk sauce. Det giver en fantastisk ret, perfekt til en festlig weekend. Vi steger rumpsteak, og topper dem med en vidunderligt cremet rødvinssauce med Worcestershire sauce og fløde. Aftenens kartofler er hasselbackkartofler og salaten er en saftig rucolasalat med pære og balsamico.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 pose
Bredbladet persille
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
½ stk
Worcestershire sauce
(Indeholder Soja, Gluten, Byg, Sennep)
40 g
Rucola
1 stk
Pære
6 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
300 g
Rumpsteak
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
2 spsk
Smør (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.
Placer et par kartofler på skaftet af to grydeskeer på et skærebræt, og skær tynde snit (men ikke helt igennem). Fortsæt med resterende kartofler.
Fordel kartofler på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et stort nip salt.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil gyldne og bløde.
Top kartofler med smør [2 spsk | 4 spsk], og bag videre i 4-5 min.
Fordel græskarkerner i den anden side af bagepladen.
Imens, skyl rucola.
Skær pære i tynde, halve skiver.
Bland balsamico [1/2 pakke, 2P], olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål. Vend pære og rucola i skålen lige inden servering.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Imens, opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt et skvæt vand, så stegepanden køler af. Tilsæt worcestershire sauce [½ pakke, 2P], rødvinssauce og madlavningsfløde, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt kødsaft fra bøfferne, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber, og rør rundt.
Skær bøffer i skiver.
Anret bøffer, hasselbackkartofler og rucolasalat på tallerkener.
Top bøffer med rødvinssauce og rucolasalat med græskarkerner.
Drys med persille.