Har I gemt rumpsteak til weekenden? Så kan vi love, at det var ventetiden værd. Vi steger vores møre steaks til perfektion. Aftenens kartofler bliver krydret med rosmarin, og bages derefter sprøde. De får selskab i ovnen af champignon, som bages med hvidløg, persille og Worcestershire sauce. Den traditionelle rødvinssauce er skiftet ud med en cremet ostesauce. Og vi er ikke færdige endnu, vi når også at bikse en frisk tomatsalat sammen.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Rumpsteak
100 g
Mornaysauce
(Indeholder Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 stk
Hvidløgsfed
200 g
Champignon
1 stk
Worcestershire sauce
(Indeholder Soja)
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Rosmarin
500 g
Kartofler
60 g
Blandet salat
125 g
Cherrytomater
¾ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ dl
Vand (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Hak rosmarin [2 stilke | 4 stilke] groft.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med rosmarin, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak svampe grpft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak persille fint.
Bland svampe, hvidløg, persille, Worcestershire sauce og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i et mellemstort ildfast fad. Dryp med olivenolie, krydr med et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-17 min, eller indtil brunet.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Opvarm samme stegepande på middel varme.
Tilsæt mornaysauce, vand [1/2 dl | 1 dl] og finrevet ost, og lad simre i 2-3 min, eller indtil osten er smeltet.
Krydr med et nip peber, og tilsæt kødsaft fra bøfferne.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.
Imens, skyl salat.
Halver cherrytomater.
Bland cherrytomater, salat, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt i en mellemstor skål lige inden servering.
Skær bøffer i tynde skiver.
Anret kartofler, bøffer og tomatsalat på tallerkener.
Top med ostesauce og svampe.