I aften frister vi med en luksus weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. I aften laver vi nemlig supermør rumpsteak som bliver stegt til perfektion. Festlige tilbehør er ovnbagte kartoffelbåde med ost, rødbedesalat med kørvel og pinjekerner, en fantastisk rødvinssauce og cremet trøffelmayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Rumpsteak
500 g
Kartofler
3 stk
Rødbede
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Kørvel
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
4 ml
Trøffelolie
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk].
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.
Pres eller hak hvidløg fint.
Pluk kørvel.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Top kartofler med finrevet ost, når der 5 min tilbage, og bag indtil gyldne.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt et skvæt vand, rødvinssauce, kødsaft fra bøfferne, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre under omrøring i 2-3 min.
TIP: Tilsæt mere vand, hvis saucen er for tyk.
Vend rødbede, kørvel, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en skål.
Bland mayonnaise, trøffelolie [½ pakke, 2P] og et nip salt og peber i en lille skål.
Skær bøffer i tynde skiver.
Anret bøffer, kartofler og rødbedesalat på tallerkener.
Top salat med pinjekerner og bøffer med rødvinssauce.
Server med trøffelmayonnaise.