Har du aldrig smagt kød tilberedt på sous vide-metoden? Du har måske hørt, at det tager lang tid? Ingen problemer, vi har allerede sørget for at aftenens andebryst er tilberedt sous vide, så du kan have aftenens festmåltid klar på under en time. Vi laver velduftende ovnbagte kartofler som får en spændende smag ved at krydres med rosmarin. Vi serverer den sprødstegte and og kartofler med en cremet persillesovs med fløde, en saftig æblesalat med ristede valnødder og syrlig tyttebærsyltetøj.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Små kartofler
½ stk
Rosmarin
340 g
Andebryst, sous vide
1 stk
Æble
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Kyllingebouillon
40 g
Valnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
60 g
Blandet salat
50 g
Tyttebærsyltetøj
1 pose
Bredbladet persille
¼ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
2 spsk
Vand (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag andebryst ud af køleskabet.
Rids skindet på kryds og tværs, dub tør med køkkenrulle, og krydr med et stort nip salt.
Hak rosmarin [½ pakke, 2P] fint.
Halver kartoffel (uskrællet), og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med rosmarin, og et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, placer andebryst med skindsiden nedad i en stor stegepande på høj varme, og steg i 3 min, eller indtil gylden og sprød.
Sænk til middel varme.
Vend andebryst, og steg videre i 1 min. Overfør til en tallerken.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Rist valnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en mellemstor skål.
Imens, hak persille fint.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Skyl salat.
Vend æble, salat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], peber og olivenolie [1/4 spsk | 1/2 spsk] i skålen med valnødder.
Opvarm samme stegepande på middel varme.
Tilsæt madlavningsfløde, kyllingebouillon, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], persille og vand [2 spsk | 4 spsk], og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Skær andebryst i tynde skiver.
Anret kartofler, andebryst og salat på tallerkener.
Top andebryst med persillesovs.
Server med tyttebærsyltetøj.