En klassisk rumpsteak er altid en vinder, og et sikkert valg, når du vil have festlig mad, også hvis det er hverdag. Vi serverer kødet med hvidløgssmør, timianbagte fritter, citronstegte grønne bønner med pinjekerner, cremet bearnaisemayonnaise og frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
300 g
Rumpsteak
½ pose
Bredbladet persille
150 g
Grønne bønner
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 pose
Estragon
30 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
1 pose
Timian
½ stk
Citron
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
¼ tsk
Sukker (trin 4)
2 spsk
Vand (trin 5)
2 spsk
Smør (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Tag smør ud af køleskabet.
Pluk timian.
Skær kartofler (uskrællet) til 1/2 cm fritter, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med timian, salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Hak halvdelen af persille [1/2 pose, 2P] fint.
Hak estragon groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Halver citron [½ stk, 2P]
Skær ender af grønne bønner.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Imens, bland smør [2 spsk | 4 spsk], et nip salt, hvidløg, persille og halvdelen af sennep i en lille skål.
Bland mayonnaise, estragon, resterende sennep, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en anden lille skål.
Opvarm samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 2-3 min, eller indtil gyldne og velduftende, og overfør til en lille skål.
Steg grønne bønner med et skvæt citronsaft og vand [2 spsk | 4 spsk] i 1-2 min, eller indtil vandet er fordampet.
Tilsæt pinjerkerner og et nip salt og peber lige inden servering.
Anret fritter, bøffer og grønne bønner på tallerkener.
Top bøffer med en skefuld hvidløgssmør.
Server med bearnaisemayonnaise.
Drys med resterende persille.