I aften inviterer vi til fest med et virkeligt luksuriøst måltid. Vi marinerer striploin steak i cajunkrydderier og sojasauce, og steger den derefter til perfektion. Samtidig ovnbager vi kartofler, peberfrugt og løg, og steger svampe med hvidløg. Vi topper herlighederne med en fantastisk cajunsauce med smør og Worcestershire sauce og en cremet purløgsaioli.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Rumpsteak
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
500 g
Kartofler
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Rødløg
200 g
Champignon
2 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Purløg
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Worcestershire sauce
(Indeholder Soja)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 3)
1 spsk
Vand (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
3 spsk
Smør (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med halvdelen af Ay Cajun-ba og et nip peber.
Bland bøffer med sojasauce [½ pakke, 2P] i en skål, og stil til side.
Skær kartofler (uskrællet) i både.
Skær peberfrugt i 2 cm strimler.
Skær rødløg i 2 cm både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, pres eller hak hvidløg fint, og halver svampe.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] med olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 15 min tilbage i ovnen.
Steg svampe i 3-4 min, eller indtil gyldne. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min. Krydr med et stort nip salt og peber, og overfør til en skål.
Imens, hak purløg fint.
Bland aioli, vand [1 spsk | 2 spsk] og halvdelen af purløg i en lille skål.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Tilsæt worcestershire sauce, resterende Ay Cajun-ba og smør [3 spsk I 6 spsk] til stegepanden (lad køle af en smule først), og rør rundt indtil smørret er smeltet.
Skær bøffer i skiver.
Anret bøffer, grøntsager og svampe på tallerkener.
Top bøffer med cajunsauce og grøntsager med resterende purløg.
Server med purløgsaioli.