En rigtig god weekend må gerne starte med en fantastisk fredagsmiddag, og vi har skabt den perfekte opskrift. Vi frister med en vidunderligt mør, pandestegt steak, som vi serverer med ostegratineret kartoffelmos og en cremet pebersauce med groftkværnet sort peber og skalotteløg. Vi har også tid til at lave stegt salat, som vi topper med sennepsdressing og græskarkerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
12 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
2 g
Groftmalet peber
1 stk
Skalotteløg
1 pakke
Græskarkerner
(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
300 g
Rumpsteak
100 g
Brun sovs
(Indeholder Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 stk
Salat
500 g
Bagekartoffel
¼ tsk
Salt til kød
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
2 spsk
Olie til dressing
½ tsk
Sukker til dressing
¼ tsk
Salt til dressing
1 spsk
Olie til stegning
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist græskarkerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en tallerken.
Imens, hak skalotteløg fint.
Halver salat på langs.
Halver citron.
Bland sennep, et skvæt citronsaft, olivenolie, sukker, salt og et nip peber i en lille skål.
Opvarm en stor stegepande på høj varme.
Steg salat (med den skårne side nedad) i 2-3 min, eller indtil brunet, og overfør til en tallerken.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på høj varme.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Form kartoffelmos til æggeformede boller (3 pr. person) med to spiseskeer, og fordel på en bageplade med bagepapir. Drys med finrevet ost, og gratiner i ovnen i 8-10 min, eller indtil gyldne.
Opvarm samme stegepande på middel varme. Svits groftmalet peber og skalotteløg i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt et skvæt vand og brun sovs, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.
TIP: Tilsæt ekstra vand, hvis saucen virker tyk.
Skær bøffer i tynde skiver, og krydr med et nip salt og peber.
Anret bøffer, kartoffelmos og salat på tallerkener.
Top salat med sennepsdressing og græskarkerner.
Top bøffer med pebersauce.