I aften frister vi med en luksuriøs weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. Supermør striploin steak som I steger lige efter jeres smag. Skønt tilbehør er sprøde kartoffelbåde, rucolasalat med ovnbagte tomater og en fantastisk sennepssauce med fløde og ost.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Angus Striploin
400 g
Små kartofler
125 g
Cherrytomater
2 stk
Hvidløgsfed
20 g
Solsikkefrø
(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)
40 g
Rucola
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
12 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
½ g
Oregano, tørret
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.
Halver kartofler (uskrællet).
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, halver cherrytomater, og fordel på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med sukker [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil brunet.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland olivenolie [1 spsk | 2 spsk], oregano [1/2 pakke, 2P] og halvdelen af hvidløg i en lille skål.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på høj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage.
Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg resterende hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt sennep, madlavningsfløde og finrevet ost, og rør rundt.
Sænk til lav varme, og lad simre i 2 min, eller indtil let tyknet.
Krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber.
Skyl rucola.
Vend færdigbagte kartofler med hvidløgsolie på bagepladen.
Bland rucola, solsikkefrø og et nip salt og peber i en stor skål.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie til salaten.
Anret bøffer, kartofler og rucolasalat på tallerkener.
Top salat med cherrytomater.
Top bøffer med sennepsauce.