Stegt steak og cremet sennepsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt steak og cremet sennepsauce

Stegt steak og cremet sennepsauce

med ovnbagte tomater og rucolasalat

I aften frister vi med en luksuriøs weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. Supermør striploin steak som I steger lige efter jeres smag. Skønt tilbehør er sprøde kartoffelbåde, rucolasalat med ovnbagte tomater og en fantastisk sennepssauce med fløde og ost.

Tags:
Max 50g kulhydrater
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Sennep
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

400 g

Små kartofler

125 g

Cherrytomater

2 stk

Hvidløgsfed

20 g

Solsikkefrø

(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)

40 g

Rucola

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

12 g

Grov sennep

(Indeholder Sennep)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

½ g

Oregano, tørret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)871 kcal
Energi (kJ)3645 kJ
Fedt58.2 g
Mættet fedt21.6 g
Kulhydrat41.1 g
Sukker9.5 g
Protein44.2 g
Salt2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.

Halver kartofler (uskrællet).

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Bag tomater
2

Imens, halver cherrytomater, og fordel på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med sukker [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil brunet.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland olivenolie [1 spsk | 2 spsk], oregano [1/2 pakke, 2P] og halvdelen af hvidløg i en lille skål.

Steg bøffer
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på høj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage.

Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav sauce
4

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg resterende hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt sennep, madlavningsfløde og finrevet ost, og rør rundt.

Sænk til lav varme, og lad simre i 2 min, eller indtil let tyknet.

Krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber.

Lav rucolasalat
5

Skyl rucola.

Vend færdigbagte kartofler med hvidløgsolie på bagepladen.

Bland rucola, solsikkefrø og et nip salt og peber i en stor skål.

TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie til salaten.

Server
6

Anret bøffer, kartofler og rucolasalat på tallerkener. 

Top salat med cherrytomater. 

Top bøffer med sennepsauce.