Her byder vi på en spændende luksus ret, perfekt til en festlig lørdag aften. Vi skal nemlig lave supermør, perfekt stegt striploin steak. Vidunderligt tilbehør er fritter lavede af rodfrugter, sprødstegte forårsløg og en fantastisk svampesauce med masser af smør, fløde og persille!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Angus Striploin
300 g
Rodfrugtsmix
300 g
Kartofler
100 g
Østershatte
1 stk
Hvidløgsfed
½ pose
Kruspersille
2 stk
Forårsløg
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
½ stk
Worcestershire sauce
(Indeholder Soja, Gluten, Byg, Sennep)
4 g
Kyllingebouillon
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder Æg, Sennep)
efter behov
Smør (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*. Skær rodfrugter (uskrællet) og kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med Jorden Rundt, og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.
Hak østershatte groft. Pres eller hak hvidløg fint. Hak persille [1/2 pose, 2P] fint. Skær ender af forårsløg.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme, når grøntsagerne har 15 min tilbage i ovnen. Steg forårsløg i 3-5 min. Krydr med et nip salt* og peber*, og overfør til en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken, krydr med et nip peber*, og dæk til med sølvpapir. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Smelt en klat smør* i samme stegepande. Steg østershatte og hvidløg i 2-3 min. Skru ned til middel varme, og tilsæt madlavningsfløde, worcestershire sauce [1 tsk | 2 tsk], kyllingebouillon, halvdelen af persille og et nip salt* og peber*, og lad simre i 2-3 min. Skær bøffer i skiver, og tilsæt kødsaft til stegepanden.
Anret fritter, forårsløg og bøffer på tallerkener. Øs svampesauce over. Drys med resterende persille.