I aften præsenterer vi en luksus weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. I aften laver vi nemlig supermør striploin steak som I steger lige efter jeres ønskemål. Lækkert tilbehør er cremet kartoffelmos, som får ekstra smag af at koges med hvidløg. Vi bager også jordskokker sammen med timian, og blander dem med kørvel. Vi topper herlighederne med en fantastisk østershattesauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Jordskok
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Timian
300 g
Angus Striploin
100 g
Østershatte
1 pose
Kørvel
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Kyllingebouillon
500 g
Kartofler
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 2)
2 spsk
Mælk (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr begge sider med et nip salt. Hak timian [2 stilke | 4 stilke] groft. Skrub jordskokker rene, skær i 3 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med timian og et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 30-35 min, eller indtil møre.
Bring en gryde med saltet vand i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg. Kog kartofler og hvidløg i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør. Læg låg på for at holde på varmen.
Hak østershatte groft.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på høj varme, når jordskokkerne har 10 min tilbage i ovnen. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg i yderligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg østerhatte i 3-4 min, eller indtil gyldne. Sænk til middel varme. Tilsæt madlavningsfløde, kyllingebouillon, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet. Skær bøfferi skiver.
Anret bøffer, kartoffelmos og jordskokker på tallerkener. Top med kørvel og østershattesauce.