Stegt steak og østershattesauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt steak og østershattesauce

Stegt steak og østershattesauce

med blød kartoffelmos og ovnbagte jordskokker

I aften præsenterer vi en luksus weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. I aften laver vi nemlig supermør striploin steak som I steger lige efter jeres ønskemål. Lækkert tilbehør er cremet kartoffelmos, som får ekstra smag af at koges med hvidløg. Vi bager også jordskokker sammen med timian, og blander dem med kørvel. Vi topper herlighederne med en fantastisk østershattesauce.

Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Jordskok

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Timian

300 g

Angus Striploin

100 g

Østershatte

1 pose

Kørvel

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

4 g

Kyllingebouillon

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 2)

2 spsk

Mælk (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)899 kcal
Energi (kJ)3760 kJ
Fedt47.78 g
Mættet fedt19.1 g
Kulhydrat74.86 g
Sukker7.5 g
Protein46.89 g
Salt3.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag jordskokker
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr begge sider med et nip salt. Hak timian [2 stilke | 4 stilke] groft. Skrub jordskokker rene, skær i 3 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med timian og et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 30-35 min, eller indtil møre.

Lav kartoffelmos
2

Bring en gryde med saltet vand i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg. Kog kartofler og hvidløg i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør. Læg låg på for at holde på varmen.

Hak østershatte
3

Hak østershatte groft.

Steg bøffer
4

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på høj varme, når jordskokkerne har 10 min tilbage i ovnen. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg i yderligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Steg østershatte
5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg østerhatte i 3-4 min, eller indtil gyldne. Sænk til middel varme. Tilsæt madlavningsfløde, kyllingebouillon, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet. Skær bøfferi skiver.

Server
6

Anret bøffer, kartoffelmos og jordskokker på tallerkener. Top med kørvel og østershattesauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image