I aften frister vi med en luksus weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. I aften laver vi nemlig supermør Angus Striploin-bøf som bliver stegt til perfektion. Festligt tilbehør er ovnbagte kartoffelbåde med ost, rødbedesalat med kørvel og pinjekerner og en fantastisk rødvinssauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Angus Striploin
500 g
Kartofler
3 stk
Rødbede
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Kørvel
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.
Opvarm en stor, tør stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.
Pres eller hak hvidløg fint.
Pluk kørvel.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på høj varme.
Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Top kartofler med finrevet ost, når der 5 min tilbage, og bag i ovnen indtil gylden.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Svits hvidløg i 30 sek. Tilsæt et skvæt vand, rødvinssauce, kødsaft fra bøfferne, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre under omrøring i 2-3 min.
TIP: Tilsæt mere vand, hvis saucen er for tyk.
Vend rødbede med kørvel, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en skål.
Skær bøffer i skiver.
Anret bøffer, kartofler og rødbedesalat på tallerkener.
Top med pinjekerner og rødvinssauce.