Stegt steak og rødvinssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt steak og rødvinssauce

Stegt steak og rødvinssauce

med ovnbagte kartofler og sprød rødbedesalat

I aften frister vi med en luksus weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. I aften laver vi nemlig supermør Angus Striploin-bøf som bliver stegt til perfektion. Festligt tilbehør er ovnbagte kartoffelbåde med ost, rødbedesalat med kørvel og pinjekerner og en fantastisk rødvinssauce.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Æg
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

500 g

Kartofler

3 stk

Rødbede

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Kørvel

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)767 kcal
Energi (kJ)3209 kJ
Fedt37.82 g
Mættet fedt13.7 g
Kulhydrat68.73 g
Sukker20.3 g
Protein45.77 g
Salt2.9 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler og rødbede
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

Rist pinjekerner
2

Opvarm en stor, tør stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.

Pres eller hak hvidløg fint.

Pluk kørvel.

Steg bøffer
3

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på høj varme.

Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav rødvinssauce
4

Top kartofler med finrevet ost, når der 5 min tilbage, og bag i ovnen indtil gylden.

Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Svits hvidløg i 30 sek. Tilsæt et skvæt vand, rødvinssauce, kødsaft fra bøfferne, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre under omrøring i 2-3 min.

TIP: Tilsæt mere vand, hvis saucen er for tyk.

Lav rødbedesalat
5

Vend rødbede med kørvel, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en skål.

Skær bøffer i skiver.

Server
6

Anret bøffer, kartofler og rødbedesalat på tallerkener.

Top med pinjekerner og rødvinssauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image