Stegt steak og skalotteløgssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt steak og skalotteløgssauce

Stegt steak og skalotteløgssauce

med blød knoldsellerimos og nøddetoppet porre

I aften frister vi med vidunderlig festmad bestående af stegt steak, knoldsellerimos med kartofler og hvidløg, nøddetoppet porre med persillesmør, og syrlig skalotteløgssauce. Forkæl dine gæster i weekenden, eller forkæl familien med en yderst festlig hverdagsaften!

Allergener:
Nødder
Selleri
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

1 stk

Porre

20 g

Hasselnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)

500 g

Kartofler

½ stk

Knoldselleri

(Indeholder Selleri)

½ stk

Skalotteløg

½ pose

Kruspersille

4 g

Oksebouillon

12.5 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1.5 spsk

Smør (trin 2)

1 dl

Vand (trin 2)

½ spsk

Hvedemel (trin 2)

2 spsk

Mælk (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)772 kcal
Energi (kJ)3229 kJ
Fedt43.83 g
Mættet fedt17.3 g
Kulhydrat55.47 g
Sukker8.9 g
Protein43.17 g
Salt2.5 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag porre
1

Tænd ovnen på til 240°C/220°C varmluft. Tag smør og bøffer ud af køleskabet, og krydr bøffer med et nip salt. Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Halver porre på bredden, og derefter på langs. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber. Pak ind i sølvpapir, og placer på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.

Kog kartofler og knoldselleri
2

Skræl knoldselleri [½ stk, 2P]. Skær kartofler (uskrællet) og knoldselleri i 2 cm tern. Kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hak skalotteløg [1/2 stk, 2P] og persille [½ pose, 2P] fint. Pisk vand [1 dl | 2 dl] og hvedemel [½ spsk | 1 spsk] sammen til en jævning i en lille skål.

Lav knoldsellerimos
3

Hæld vand fra kartofler og knoldselleri, og tilsæt mælk [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør, og stil til side med låg på. Bland smør [1,5 spsk | 3 spsk], persille (gem lidt til anretning) og et nip salt og peber i en lille skål.

Steg kød
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme, når porrerne har 10 min tilbage. Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering. Tilsæt hasselnødder til bagepladen, når porrerne har 5 min tilbage. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav skalotteløgssauce
5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middellav varme. Svits skalotteløg i 1 min. Tilsæt hvidvinseddike [½ pakke, 2P], og rør rundt. Tilsæt jævning, oksebouillon, kødsaft fra bøfferne, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre under omrøring i 2-3 min. Hak hasselnødder groft. Skær bøfferi skiver.

 

Server
6

Anret bøffer, knoldsellerimos og porre på tallerkener. Top porre med persillesmør og hasselnødder. Øs skalotteløgssauce over. Drys med resterende persille.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image