I aften frister vi med vidunderlig festmad bestående af stegt steak, knoldsellerimos med kartofler og hvidløg, nøddetoppet porre med persillesmør, og syrlig skalotteløgssauce. Forkæl dine gæster i weekenden, eller forkæl familien med en yderst festlig hverdagsaften!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Angus Striploin
1 stk
Porre
20 g
Hasselnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
500 g
Kartofler
½ stk
Knoldselleri
(Indeholder Selleri)
½ stk
Skalotteløg
½ pose
Kruspersille
4 g
Oksebouillon
12.5 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1.5 spsk
Smør (trin 2)
1 dl
Vand (trin 2)
½ spsk
Hvedemel (trin 2)
2 spsk
Mælk (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Tænd ovnen på til 240°C/220°C varmluft. Tag smør og bøffer ud af køleskabet, og krydr bøffer med et nip salt. Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Halver porre på bredden, og derefter på langs. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber. Pak ind i sølvpapir, og placer på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.
Skræl knoldselleri [½ stk, 2P]. Skær kartofler (uskrællet) og knoldselleri i 2 cm tern. Kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hak skalotteløg [1/2 stk, 2P] og persille [½ pose, 2P] fint. Pisk vand [1 dl | 2 dl] og hvedemel [½ spsk | 1 spsk] sammen til en jævning i en lille skål.
Hæld vand fra kartofler og knoldselleri, og tilsæt mælk [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør, og stil til side med låg på. Bland smør [1,5 spsk | 3 spsk], persille (gem lidt til anretning) og et nip salt og peber i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme, når porrerne har 10 min tilbage. Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering. Tilsæt hasselnødder til bagepladen, når porrerne har 5 min tilbage. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middellav varme. Svits skalotteløg i 1 min. Tilsæt hvidvinseddike [½ pakke, 2P], og rør rundt. Tilsæt jævning, oksebouillon, kødsaft fra bøfferne, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre under omrøring i 2-3 min. Hak hasselnødder groft. Skær bøfferi skiver.
Anret bøffer, knoldsellerimos og porre på tallerkener. Top porre med persillesmør og hasselnødder. Øs skalotteløgssauce over. Drys med resterende persille.