I aften frister vi med vidunderlig festmad bestående af stegt steak, pastinakmos med kartofler og hvidløg, nøddetoppet porre med persillesmør, og syrlig skalotteløgssauce. Forkæl dine gæster i weekenden, eller forkæl familien med en yderst festlig hverdagsaften.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Rumpsteak
1 stk
Porre
20 g
Hasselnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)
500 g
Kartofler
½ stk
Skalotteløg
½ pose
Kruspersille
4 g
Oksebouillon
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Pastinak
3 spsk
Mælk (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 dl
Vand (trin 3)
½ spsk
Hvedemel (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
¼ tsk
Sukker (trin 5)
1 spsk
Smør (trin 1)
1 spsk
Smør (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag smør og bøffer ud af køleskabet, og krydr bøffer med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Halver porre på bredden og derefter på langs.
Top med smør [1 spsk | 2 spsk], krydr med et nip salt og peber, og pak ind i sølvpapir. Placer på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil mør.
Imens, skræl kartofler og pastinak, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [1/2 tsk | 2 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Tag gryden af varmen, og dæk til med låg.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, hak skalotteløg [1/2 stk, 2P] og persille [½ pose, 2P] fint.
Hak hasselnødder groft.
Pisk vand [1 dl | 2 dl] og hvedemel [½ spsk | 1 spsk] sammen til en jævning i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme, når porrerne har 10 min tilbage.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
Placer hasselnødder i den anden side af bagepladen, når porrerne har 5 min tilbage.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middellav varme.
Steg skalotteløg i 1 min, eller indtil velduftende. Tilsæt hvidvinseddike, og rør rundt. Tilsæt jævning, oksebouillon, kødsaft fra bøfferne, smør [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre under omrøring i 2-3 min, eller indtil tyknet.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.
Skær bøffer i skiver.
Anret bøffer, pastinakmos og porre på tallerkener.
Top porre med hasselnødder.
Top bøffer med skalotteløgssauce.
Drys med persille.