Stegt steak og skalotteløgssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt steak og skalotteløgssauce

Stegt steak og skalotteløgssauce

med blød pastinakmos og nøddetoppet porre

I aften frister vi med vidunderlig festmad bestående af stegt steak, pastinakmos med kartofler og hvidløg, nøddetoppet porre med persillesmør, og syrlig skalotteløgssauce. Forkæl dine gæster i weekenden, eller forkæl familien med en yderst festlig hverdagsaften.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Nødder
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ pose

Kruspersille

4 g

Oksebouillon

½ stk

Skalotteløg

20 g

Hasselnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)

500 g

Kartofler

300 g

Rumpsteak

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Pastinak

1 stk

Porre

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til porre

¼ tsk

Salt til kød

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

2 spsk

Vand til sauce

½ spsk

Mel til sauce

1 spsk

Olie til stegning

1 spsk

Smør til sauce

½ tsk

Sukker til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)5168 kJ
Kalorier (kcal)1235 kcal
Fedt32.6 g
Mættet fedt11.5 g
Kulhydrat68.7 g
Sukker16 g
Protein41.5 g
Salt4.6 g

Fremgangsmåde

Bag porre
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag smør og bøffer ud af køleskabet, og krydr bøffer med salt.

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Halver porre på bredden og derefter på langs.

Top med smør, krydr med et nip salt og peber, og pak ind i sølvpapir. Placer på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil mør.

Lav pastinakmos
2

Imens, skræl kartofler og pastinak, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Tag gryden af varmen, og dæk til med låg.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Bland jævning
3

Imens, hak skalotteløg og persille fint.

Hak hasselnødder groft.

Pisk vand og hvedemel sammen til en jævning i en lille skål.

Steg kød
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme, når porrerne har 10 min tilbage.

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

Placer hasselnødder i den anden side af bagepladen, når porrerne har 5 min tilbage.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav skalotteløgssauce
5

Imens, opvarm olivenolie i samme stegepande på middellav varme.

Steg skalotteløg i 1 min, eller indtil velduftende. Tilsæt hvidvinseddike, og rør rundt. Tilsæt jævning, oksebouillon, kødsaft fra bøfferne, smør, sukker, salt og et nip peber, og lad simre under omrøring i 2-3 min, eller indtil tyknet.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Server
6

Skær bøffer i skiver.

Anret bøffer, pastinakmos og porre på tallerkener.

Top porre med hasselnødder.

Top bøffer med skalotteløgssauce.

Drys med persille.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image