Gem denne opskrift til en ekstra festlig aften. Her har vi nemlig skabt en fantastisk opskrift, som med garanti vil skabe begejstring omkring bordet. Vi frister med mør, perfekt stegt steak, som vi topper med skalotteløgssmør. Perfekte tilbehør er kartoffelbåde med hvidløg og persille, og en frisk rucolasalat med mandler, ost og æble.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
2 stk
Skalotteløg
½ stk
Æble
½ pose
Bredbladet persille
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
500 g
Kartofler
300 g
Rumpsteak
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
70 g
Rucola
20 g
Italiensk hård ost, høvlet
(Indeholder Mælk)
1 pose
Timian
¼ tsk
Salt til kød
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Sukker til karamelliserede løg
¼ tsk
Salt til salat
2 spsk
Smør til karamelliserede løg
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag smør ud af køleskabet.
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.
Skær kartofler (uskrællet) i både, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak skalotteløg og persille fint.
Pluk timian.
Hak mandler groft, og halver citron.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Skyl rucola.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist mandler i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middel varme.
Steg skalotteløg med timian i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt sukker, et skvæt citronsaft og et nip salt, og lad simre i 2-3 min, eller indtil karamelliseret.
Overfør til en lille skål.
Imens, opvarm en smule olivenolie i en anden stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Vend rucola, mandler, høvlet ost og æble med honning-sennepsdressing og salt i en skål.
Rør smør og et stort nip peber i skålen med skalotteløg.
Vend kartofler med persille på bagepladen, når kartoflerne er færdige.
Skær bøffer i skiver.
Anret bøffer, salat og kartofler på tallerkener.
Top bøffer med skalotteløgssmør.
Server med mayonnaise.