Stegt steak og skalotteløgssmør
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt steak og skalotteløgssmør

Stegt steak og skalotteløgssmør

med bagte kartoffelbåde og frisk rucolasalat

Gem denne opskrift til en ekstra festlig aften. Her har vi nemlig skabt en fantastisk opskrift, som med garanti vil skabe begejstring omkring bordet. Vi frister med mør, perfekt stegt steak, som vi topper med skalotteløgssmør. Perfekte tilbehør er kartoffelbåde med hvidløg og persille, og en frisk rucolasalat med mandler, ost og æble.

Allergener:
Æg
Sennep
Nødder
Sulfitter
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

2 stk

Skalotteløg

½ stk

Æble

½ pose

Bredbladet persille

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

500 g

Kartofler

300 g

Rumpsteak

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)

70 g

Rucola

20 g

Italiensk hård ost, høvlet

(Indeholder Mælk)

1 pose

Timian

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

½ tsk

Salt til kartofler

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Sukker til karamelliserede løg

¼ tsk

Salt til salat

2 spsk

Smør til karamelliserede løg

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3367 kJ
Kalorier (kcal)805 kcal
Fedt44.6 g
Mættet fedt14.1 g
Kulhydrat60.3 g
Sukker13.6 g
Protein43 g
Salt3.8 g

Fremgangsmåde

Lav kartoffelbåde
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag smør ud af køleskabet.

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.

Skær kartofler (uskrællet) i både, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Forbered råvarer
2

Imens, hak skalotteløg og persille fint.

Pluk timian.

Hak mandler groft, og halver citron.

Skær æble i tynde, halve skiver.

Skyl rucola.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist mandler i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.

Karamelliser løg
3

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middel varme.

Steg skalotteløg med timian i 5-6 min, eller indtil bløde.

Tilsæt sukker, et skvæt citronsaft og et nip salt, og lad simre i 2-3 min, eller indtil karamelliseret.

Overfør til en lille skål.

Steg bøffer
4

Imens, opvarm en smule olivenolie i en anden stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav rucolasalat
5

Vend rucola, mandler, høvlet ost og æble med honning-sennepsdressing og salt i en skål.

Rør smør og et stort nip peber i skålen med skalotteløg.

Vend kartofler med persille på bagepladen, når kartoflerne er færdige.

Skær bøffer i skiver.

Server
6

Anret bøffer, salat og kartofler på tallerkener.

Top bøffer med skalotteløgssmør.

Server med mayonnaise.