Nem og velsmagende aftensret med svinekød, knoldsellerimos med kartofler og hvidløg, sauteret æble og rødløg med kål og hvidløg, og en dejlig sennepssauce. Hurtigt og velsmagende til weekenden, eller til en festlig hverdagsaften!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Knoldselleri
(Indeholder Selleri)
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rødløg
2 stk
Æble
300 g
Svineschnitzel
50 g
Grønkål, skåret
4 g
Kyllingebouillon
6 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
500 g
Kartofler
2 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 4)
1 dl
Vand (trin 5)
¼ tsk
Sukker (trin 5)
½ spsk
Hvedemel (trin 5)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler og knoldselleri, og skær i 2 cm tern.
Skræl et hvidløgsfed.
Kog kartofler, knoldselleri og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [2 spsk | 4 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør. Stil til side med låg på.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Skær æble i 1 cm både.
Pres eller hak resterende hvidløg fint.
Krydr svinekød med et nip salt.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på høj varme.
Steg svinekød på hver side i 1-2 min, eller indtil gennemstegt.
Overfør til en tallerken.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Sauter rødløg og æble i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt grønkål og hvidløg, og steg i 30 sek.
Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en skål.
Tilsæt vand [1/2 dl | 1 dl], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk], kyllingebouillon og sennep [1/2 pakke, 2P] til stegepanden, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt svinekød, og vend sammen i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Anret knoldsellerimos og svinekød på tallerkener.
Top med æble, grønkål, rødløg og sennepsauce.