Stegt svinemørbrad og rødvinssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt svinemørbrad og rødvinssauce

Stegt svinemørbrad og rødvinssauce

med ovnbagte kartofler og sprød prosciutto

Vi håber I har gemt denne ret til weekenden, for vi skal nemlig lave et rigtigt festmåltid! Vi bruner svinemørbrad og lader den derefter stege færdig i ovnen. Samtidig ovnbager vi kartofler toppet med hårdost, steger broccolini og mandler, og laver en skøn rødvinssauce! Vi topper kartoflerne med sprød prosciutto, og så er maden er klar!

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Hvedefri
Proteinrig
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Sulfitter
Nødder
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Broccolini

½ stk

Skalotteløg

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

250 g

Svinemørbrad

400 g

Små kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rosmarin

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder)

50 g

Prosciutto

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

40 g

Rucola

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)587 kcal
Energi (kJ)2458 kJ
Fedt24.5 g
Mættet fedt6.9 g
Kulhydrat43.4 g
Sukker7.2 g
Protein46.8 g
Salt3.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Tag svinemørbrad ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.

Halver kartofler (uskrællet), og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil gyldne.

Drys med finrevet ost efter 15 min. 

Ovnsteg svinemørbrad
2

Fordel prosciutto på en anden bageplade med bagepapir.

Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil sprød, og overfør til en tallerken. 

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme.

Brun svinemørbrad i 2 min på hver side. Overfør til samme bageplade, og bag i ovnen i 12-15 min. 

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

Steg broccolini og mandler
3

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak skalotteløg [½ stk, 2P] og rosmarin [½ stk, 2P] fint. 

Hak mandler groft.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme. Steg broccolini og mandler i 5-6 min, eller indtil møre og sprøde.

Overfør til en tallerken, og krydr med et nip salt og peber.

Lav rødvinssauce
4

Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middel varme.

Steg skalotteløg, rosmarin og hvidløg i 1 min.

Sænk til middellav varme. 

Tilsæt rødvinssauce, vand [½ dl | 1 dl] og et nip salt og peber, og lad simre i 2-3 min.

Bland prosciutto og kartofler
5

Skyl rucola under koldt vand i et dørslag.

Bland rucola med et nip salt og peber og eventuelt en smule olivenolie i en skål.

Riv prosciutto i små stykker, og vend med kartofler.

Skær svinemørbrad i skiver.

Server
6

Anret kartofler, svinemørbrad og rucola på tallerkener.

Top rucola med broccolini og mandler.

Øs rødvinssauce over.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image