Vi håber I har gemt denne ret til weekenden, for vi skal nemlig lave et rigtigt festmåltid! Vi bruner svinemørbrad og lader den derefter stege færdig i ovnen. Samtidig ovnbager vi kartofler toppet med hårdost, steger broccolini og mandler, og laver en skøn rødvinssauce! Vi topper kartoflerne med sprød prosciutto, og så er maden er klar!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Broccolini
½ stk
Skalotteløg
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
250 g
Svinemørbrad
400 g
Små kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rosmarin
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder)
50 g
Prosciutto
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
40 g
Rucola
½ dl
Vand (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag svinemørbrad ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.
Halver kartofler (uskrællet), og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil gyldne.
Drys med finrevet ost efter 15 min.
Fordel prosciutto på en anden bageplade med bagepapir.
Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil sprød, og overfør til en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme.
Brun svinemørbrad i 2 min på hver side. Overfør til samme bageplade, og bag i ovnen i 12-15 min.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak skalotteløg [½ stk, 2P] og rosmarin [½ stk, 2P] fint.
Hak mandler groft.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme. Steg broccolini og mandler i 5-6 min, eller indtil møre og sprøde.
Overfør til en tallerken, og krydr med et nip salt og peber.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middel varme.
Steg skalotteløg, rosmarin og hvidløg i 1 min.
Sænk til middellav varme.
Tilsæt rødvinssauce, vand [½ dl | 1 dl] og et nip salt og peber, og lad simre i 2-3 min.
Skyl rucola under koldt vand i et dørslag.
Bland rucola med et nip salt og peber og eventuelt en smule olivenolie i en skål.
Riv prosciutto i små stykker, og vend med kartofler.
Skær svinemørbrad i skiver.
Anret kartofler, svinemørbrad og rucola på tallerkener.
Top rucola med broccolini og mandler.
Øs rødvinssauce over.