Vi håber I har gemt denne ret til weekenden, for vi skal nemlig lave et rigtigt festmåltid! Vi bruner svinemørbrad og lader den derefter stege færdig i ovnen. Samtidig ovnbager vi kartofler toppet med hårdost, steger broccolini og mandler, og laver en skøn rødvinssauce! Vi topper kartoflerne med sprød prosciutto, og så er maden er klar!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Svinemørbrad
½ stk
Skalotteløg
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
400 g
Små kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rosmarin
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
50 g
Prosciutto
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
40 g
Rucola
200 g
Broccolini
¼ tsk
Salt til kød
½ tsk
Salt til kartofler
½ spsk
Olie til stegning
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag svinemørbrad ud af køleskabet, og krydr med salt.
Halver kartofler (uskrællet), og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Drys med finrevet ost efter 15 min.
Fordel prosciutto på en anden bageplade med bagepapir.
Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil sprød, og overfør til en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme.
Brun svinemørbrad i 2 min på hver side. Overfør til samme bageplade, og bag i ovnen i 12-15 min. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak skalotteløg og rosmarin fint.
Hak mandler groft.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme. Steg broccolini og mandler i 5-6 min, eller indtil møre og sprøde.
Overfør til en tallerken, og krydr med et nip salt og peber.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middel varme.
Steg skalotteløg, rosmarin og hvidløg i 1 min.
Sænk til middellav varme.
Tilsæt rødvinssauce, vand og et nip salt og peber, og lad simre i 2-3 min.
Skyl rucola.
Bland rucola med et nip salt og peber og eventuelt en smule olivenolie i en skål.
Riv prosciutto i små stykker, og vend med kartofler.
Skær svinemørbrad i skiver.
Anret kartofler, svinemørbrad og rucola på tallerkener.
Top rucola med broccolini og mandler og svinemørbrad med rødvinssauce.