I aften frister vi med masser af spændende ingredienser. Vi steger rejer med hvidløg, chili og citron. Samtidig koger vi spaghetti, som vi derefter vender i en sauce med cherrytomater, urtepesto med basilikum, persille, ost og pistacienødder og rucola. Vi topper med endnu mere ost, og så er maden færdig.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
1 pakke
Spaghetti
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)
30 g
Pistacienødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Byg, Gluten, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)
1 pose
Basilikum
1 pose
Bredbladet persille
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 stk
Hvidløgsfed
1 g
Chiliflager
½ stk
Citron
40 g
Rucola
250 g
Cherrytomater
4 g
Hvide Løjer & Urter
¼ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Olivenolie (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 4)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Hak basilikum, persille og pistacienødder fint.
Bland basilikum, persille, pistacienødder, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og halvdelen af finrevet ost i en mellemstor skål.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Skyl rucola.
Halver cherrytomater.
Pres eller hak hvidløg fint.
Halver citron [½ stk, 2P].
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.
TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Tilsæt hvidløg, chiliflager, smør [1 spsk | 2 spsk] og et stort skvæt citronsaft, og lad simre i 30 sek, eller indtil smørret er smeltet.
Overfør til en mellemstor skål, og dæk til med sølvpapir.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm samme stegepande på middel varme.
Svits Hvide Løjer & Urter i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt pasta, pesto, pastavand og cherrytomater, og vend sammen.
Tilsæt rucola lige inden servering, og vend sammen.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis pastaen virker tør.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med rejer, citronsauce og resterende finrevet ost.