Harissa er en krydret, nordafrikansk krydderiblanding. I aften bruger vi den på kylling, som vi steger sprød og gylden og derefter vender med sød chilisauce. Vi serverer vores 'harissa'-kylling med bulgur blandet med persille og citronsaft og en cremet kålslaw med tranebær, fraiche og mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
½ stk
Citron
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 pose
Bredbladet persille
4 g
Kyllingebouillon
4 g
Harissa-krydderi
40 g
Sød chilisauce
150 g
Kålblanding, skåret
1 stk
Æble
20 g
Tranebær
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
¼ tsk
Salt (trin 1)
2.5 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Bring vand [2,5 dl | 4,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur, kyllingebouillon og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil bløde.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og Harissa-krydderi i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, halver citron [½ stk, 2P].
Pluk persille.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Bland æble, kålblanding, tranebær, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], fraiche og mayonnaise i en stor skål.
Vend kylling med sød chilisauce i stegepanden, og steg videre i 1 min.
Vend persille, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og citronsaft [1 spsk | 2 spsk] i gryden med bulgur lige inden servering.
Anret bulgur, kålslaw og kylling i dybe tallerkener.