topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky 'harissa'-kylling

Sticky 'harissa'-kylling

med citronbulgur og cremet kålslaw

Harissa er en krydret, nordafrikansk krydderiblanding. I aften bruger vi den på kylling, som vi steger sprød og gylden og derefter vender med sød chilisauce. Vi serverer vores 'harissa'-kylling med bulgur blandet med persille og citronsaft og en cremet kålslaw med tranebær, fraiche og mayonnaise.

Tags:
Lynhurtig
Hurtig
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

½ stk

Citron

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

1 pose

Bredbladet persille

4 g

Kyllingebouillon

4 g

Harissa-krydderi

40 g

Sød chilisauce

150 g

Kålblanding, skåret

1 stk

Æble

20 g

Tranebær

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

2.5 dl

Vand (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3057 kJ
Kalorier (kcal)731 kcal
Fedt31 g
Mættet fedt6.6 g
Kulhydrat65.6 g
Sukker31.4 g
Protein42.9 g
Salt3.9 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Bring vand [2,5 dl | 4,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt bulgur, kyllingebouillon og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil bløde.

Steg kylling
2

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og Harissa-krydderi i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav kålslaw
3

Imens, halver citron [½ stk, 2P].

Pluk persille.

Skær æble i tynde, halve skiver.

Bland æble, kålblanding, tranebær, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], fraiche og mayonnaise i en stor skål.

Vend kylling med sød chilisauce i stegepanden, og steg videre i 1 min.

Vend persille, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og citronsaft [1 spsk | 2 spsk] i gryden med bulgur lige inden servering.

Server
4

Anret bulgur, kålslaw og kylling i dybe tallerkener.