Har du aldrig hørt om gomasio? Det er et japansk krydderi lavet af sesamfrø og salt. I aften drysser vi hjemmelavet gomasio og frisk forårsløg på en skøn ret med udonnudler, grønne bønner og kødboller glaceret i asiatisk woksauce, sojasauce og ketchup.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
150 g
Udonnudler
(Indeholder Gluten, Hvede)
75 g
Grønne bønner
1 stk
Hvidløgsfed
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
1 stk
Forårsløg
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Ga-Laksa
75 g
Spidskål, skåret
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
2 spsk
Ketchup (step 3)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Pres eller hak hvidløg fint.
Snit forårsløg fint.
Skær ender af grønne bønner [½ pose, 2P], og skær i 2 cm stykker.
Bland hakket svine-/kalvekød, Ga-Laksa, æg [1 stk | 2 stk], rasp og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Form fars til kødboller (4 pr. person), og overfør til en tallerken.
Bland sesamfrø med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i 2-3 min i en lille skål.
Bland asiatisk woksauce, sojasauce og ketchup [2 spsk I 4 spsk] i en anden lille skål.
Kog nudler og grønne bønner i 4-6 min, eller indtil bløde.
Gem en smule nudelvand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.
Skyl nudler under koldt vand i en si.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Imens, opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg hvidløg i 30 sek. Tilsæt kødboller, og steg i 5-6 min. Tilsæt asiatisk sauceblanding, nudelvand, spidskål [1/2 pose, 2P], nudler og grønne bønner, og steg videre i 3-4 min, eller indtil kødbollerne er gennemstegte.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Anret nudler i dybe tallerkener.
Top med kødboller og sauce.
Drys med forårsløg og gomasio.