Sticky kødboller og udonnudler
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky kødboller og udonnudler

Sticky kødboller og udonnudler

med grønne bønner og 'gomasio'

Har du aldrig hørt om gomasio? Det er et japansk krydderi lavet af sesamfrø og salt. I aften drysser vi hjemmelavet gomasio og frisk forårsløg på en skøn ret med udonnudler, grønne bønner og kødboller glaceret i asiatisk woksauce, sojasauce og ketchup.

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Allergener:
Gluten
Hvede
Sulfitter
Sesam
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

150 g

Udonnudler

(Indeholder Gluten, Hvede)

75 g

Grønne bønner

1 stk

Hvidløgsfed

75 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

1 stk

Forårsløg

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

4 g

Ga-Laksa

75 g

Spidskål, skåret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

2 spsk

Ketchup (step 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3254 kJ
Kalorier (kcal)778 kcal
Fedt27.6 g
Mættet fedt8.1 g
Kulhydrat87.4 g
Sukker16.4 g
Protein43.9 g
Salt7.7 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Pres eller hak hvidløg fint.

Snit forårsløg fint.

Skær ender af grønne bønner [½ pose, 2P], og skær i 2 cm stykker.

Lav fars
2

Bland hakket svine-/kalvekød, Ga-Laksa, æg [1 stk | 2 stk], rasp og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål. 

Form fars til kødboller (4 pr. person), og overfør til en tallerken. 

Lav gomasio
3

Bland sesamfrø med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i 2-3 min i en lille skål.

Bland asiatisk woksauce, sojasauce og ketchup [2 spsk I 4 spsk] i en anden lille skål. 

Kog nudler
4

Kog nudler og grønne bønner i 4-6 min, eller indtil bløde.

Gem en smule nudelvand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.

Skyl nudler under koldt vand i en si.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Steg kødboller
5

Imens, opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg hvidløg i 30 sek. Tilsæt kødboller, og steg i 5-6 min. Tilsæt asiatisk sauceblanding, nudelvand, spidskål [1/2 pose, 2P], nudler og grønne bønner, og steg videre i 3-4 min, eller indtil kødbollerne er gennemstegte.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret nudler i dybe tallerkener.

Top med kødboller og sauce.

Drys med forårsløg og gomasio.