Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften skal vi lave en masse god mad. Vi steger blomkål, og lader den simre i en dejlig sursød sauce med hvidløg, ingefær, sød chilisauce og sojasauce. Skønt tilbehør er luftige basmatiris, som vi blander med syltede grøntsager og knasende peanuts, som vi drysser over herlighederne.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
275 g
Blomkål
150 g
Snittet kålsalat
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Ingefær
150 g
Basmatiris
40 g
Sød chilisauce
1 stk
Forårsløg
50 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
25 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Peberfrugt
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Hvedemel (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
1 tsk
Sukker (trin 4)
1 dl
Vand (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær blomkål [1/2 stk, 2P] i 2 cm buketter.
Pres eller hak hvidløg fint.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne).
Hak peanuts groft.
Bland blomkål, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], hvedemel [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en stor skål.
Bland hvidvinseddike og sukker [1 tsk | 2 tsk] i en mellemstor skål.
Vend snittet kålsalat i skålen, og krydr med et nip salt og peber.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på høj varme.
Steg blomkål i 3-4 min, eller indtil let brunet.
Sænk til middel varme.
Tilsæt hvidløg, ingefær, peberfrugt og det hvide forårsløg, og steg i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt sød chilisauce, sojasauce og vand [1 dl | 2 dl], og lad simre i 2-4 min, eller indtil saucen er tyknet.
Vend syltede grøntsager i gryden med færdigkogt ris.
Anret ris på tallerkener.
Top med blomkål og sauce.
Drys med det grønne forårsløg og peanuts.