Sursød blomkål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sursød blomkål

Sursød blomkål

med grøntsagsris og saltede peanuts

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften skal vi lave en masse god mad. Vi steger blomkål, og lader den simre i en dejlig sursød sauce med hvidløg, ingefær, sød chilisauce og sojasauce. Skønt tilbehør er luftige basmatiris, som vi blander med syltede grøntsager og knasende peanuts, som vi drysser over herlighederne.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Vegetarisk
Mælkefri
Plantebaseret
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Jordnødder
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

275 g

Blomkål

150 g

Snittet kålsalat

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Ingefær

150 g

Basmatiris

40 g

Sød chilisauce

1 stk

Forårsløg

50 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

25 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Peberfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

1 spsk

Hvedemel (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

1 tsk

Sukker (trin 4)

1 dl

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)627 kcal
Energi (kJ)2622 kJ
Fedt18.5 g
Mættet fedt2.8 g
Kulhydrat92.5 g
Sukker24.9 g
Protein17.3 g
Salt6 g

Redskaber

Gryde
Stor pande

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. 

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Forbered råvarer
2

Imens, skær blomkål [1/2 stk, 2P] i 2 cm buketter.

Pres eller hak hvidløg fint.

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.

Skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne).

Hak peanuts groft.

Forbered blomkål
3

Bland blomkål, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], hvedemel [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en stor skål.

Sylt grøntsager
4

Bland hvidvinseddike og sukker [1 tsk | 2 tsk] i en mellemstor skål.

Vend snittet kålsalat i skålen, og krydr med et nip salt og peber.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på høj varme.

Steg blomkål i 3-4 min, eller indtil let brunet.

Lav sauce
5

Sænk til middel varme.

Tilsæt hvidløg, ingefær, peberfrugt og det hvide forårsløg, og steg i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt sød chilisauce, sojasauce og vand [1 dl | 2 dl], og lad simre i 2-4 min, eller indtil saucen er tyknet.

Vend syltede grøntsager i gryden med færdigkogt ris.

Server
6

Anret ris på tallerkener.

Top med blomkål og sauce.

Drys med det grønne forårsløg og peanuts.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image