Her byder vi på en fantastisk kombination af spændende ingredienser med inspiration fra Asien! Vi steger svinekød, peberfrugt og forårsløg og blander det derefter med en sursød sauce med honning, ingefær, ketchup og hvidvinseddike. Vi serverer vores sursøde svinekød med sesamris.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Forårsløg
½ stk
Rød chili
300 g
Svineschnitzel
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
50 g
Honning-ingefærdressing
(Indeholder Sennep)
12.5 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
25 g
Ketchup
½ spsk
Smør (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 4)
2 spsk
Vand (trin 5)
½ tsk
Sukker (trin 5)
Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Rist sesamfrø i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl] og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget!
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Snit forårsløg fint (adskil den grønne del fra den hvide).
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på høj varme.
Steg svinekød med halvdelen af sojasauce i 1-2 min på hver side, eller indtil gennemstegt.
Overfør svinekød til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
Opvarm en smule olivenolie (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg peberfrugt, det hvide forårsløg og halvdelen af chili i 3-4 min, eller indtil bløde.
Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Sænk til middel varme.
Tilsæt hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], honning-ingefærdressing, resterende sojasauce, vand [2 spsk | 4 spsk], ketchup og sukker [1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre i 1 min.
Tilsæt svinekød (inklusive kødsaft fra foliepakken), og vend med sauce.
Tag panden af varmen.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med svinekød, grøntsager og sauce.
Drys med det grønne forårsløg og resterende chili.