topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sursød svinekødsbowl

Sursød svinekødsbowl

med sesamris og frisk chili

Her byder vi på en fantastisk kombination af spændende ingredienser med inspiration fra Asien! Vi steger svinekød, peberfrugt og forårsløg og blander det derefter med en sursød sauce med honning, ingefær, ketchup og hvidvinseddike. Vi serverer vores sursøde svinekød med sesamris.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Hurtig
Allergener:
Sesam
Hvede
Soja
Gluten
Sennep
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Forårsløg

½ stk

Rød chili

300 g

Svineschnitzel

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

50 g

Honning-ingefærdressing

(Indeholder Sennep)

12.5 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

25 g

Ketchup

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 4)

2 spsk

Vand (trin 5)

½ tsk

Sukker (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)657 kcal
Energi (kJ)2748 kJ
Fedt20.55 g
Mættet fedt6.2 g
Kulhydrat78.24 g
Sukker14.9 g
Protein38.68 g
Salt5.5 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Rist sesamfrø i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl] og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min.

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.

TIP: Fjern ikke låget!

Forbered grøntsager
2

Skær peberfrugt i 2 cm tern.

Snit forårsløg fint (adskil den grønne del fra den hvide). 

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

Steg kød
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på høj varme.

Steg svinekød med halvdelen af sojasauce i 1-2 min på hver side, eller indtil gennemstegt. 
Overfør svinekød til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

Steg grøntsager
4

Opvarm en smule olivenolie (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg peberfrugt, det hvide forårsløg og halvdelen af chili i 3-4 min, eller indtil bløde.

Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Lav sauce
5

Sænk til middel varme.

Tilsæt hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], honning-ingefærdressing, resterende sojasauce, vand [2 spsk | 4 spsk], ketchup og sukker [1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre i 1 min.

Tilsæt svinekød (inklusive kødsaft fra foliepakken), og vend med sauce. 

Tag panden af varmen.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med svinekød, grøntsager og sauce.

Drys med det grønne forårsløg og resterende chili.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image