I aften laver vi krydrede kødboller med oregano i ovnen. De får selskab af sprøde fritter, og samtidigt steger vi grønne bønner. Vi topper herlighederne med en cremet purløgssauce med kyllingebouillon, crème fraiche og hvidløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svinekød
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
4 g
Kyllingebouillon
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Purløg
1 g
Oregano, tørret
150 g
Grønne bønner
½ tsk
Salt til kartofler
1
Æg til kødboller
¼ tsk
Salt til kødboller
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Smør til stegning
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte
Bland hakket svinekød, æg, rasp, oregano og salt i en stor skål.
Form fars til kødboller (4 pr. person), og overfør til en bageplade med bagepapir.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil brunet og gennemtilberedte, når fritterne har 15 min tilbage.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, hak purløg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær ender af grønne bønner.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg grønne bønner med salt i 3-4 min, eller indtil møre.
Overfør til en tallerken, og dæk til.
TIP: Tilsæt et skvæt vand til panden, så tilberedes bønnerne hurtigere.
Smelt smør i samme stegepande på middel varme.
Steg hvidløg i 30 sek.
Tilsæt kyllingebouillon, crème fraiche, vand, salt og et nip peber, og lad simre i 2 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt purløg lige inden servering.
Anret fritter, grønne bønner og kødboller på tallerkener.
Top kødboller med sauce.