Svinekødboller i cremet purløgssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svinekødboller i cremet purløgssauce

Svinekødboller i cremet purløgssauce

med ovnbagte fritter og grønne bønner

I aften laver vi krydrede kødboller med oregano i ovnen. De får selskab af sprøde fritter, og samtidigt steger vi grønne bønner. Vi topper herlighederne med en cremet purløgssauce med kyllingebouillon, crème fraiche og hvidløg.

Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svinekød

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

4 g

Kyllingebouillon

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Purløg

1 g

Oregano, tørret

150 g

Grønne bønner

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1

Æg til kødboller

¼ tsk

Salt til kødboller

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Smør til stegning

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2897 kJ
Kalorier (kcal)692 kcal
Fedt34.2 g
Mættet fedt17.1 g
Kulhydrat60.4 g
Sukker6.5 g
Protein37.2 g
Salt6 g

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte

Bag kødboller
2

Bland hakket svinekød, æg, rasp, oregano og salt i en stor skål.

Form fars til kødboller (4 pr. person), og overfør til en bageplade med bagepapir.

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil brunet og gennemtilberedte, når fritterne har 15 min tilbage.

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
3

Imens, hak purløg fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær ender af grønne bønner.

Steg grønne bønner
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg grønne bønner med salt i 3-4 min, eller indtil møre.

Overfør til en tallerken, og dæk til.

TIP: Tilsæt et skvæt vand til panden, så tilberedes bønnerne hurtigere.

Lav sauce
5

Smelt smør i samme stegepande på middel varme.

Steg hvidløg i 30 sek.

Tilsæt kyllingebouillon, crème fraiche, vand, salt og et nip peber, og lad simre i 2 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt purløg lige inden servering.

Server
6

Anret fritter, grønne bønner og kødboller på tallerkener.

Top kødboller med sauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image