I aften byder vi på klassiske smage i perfekt harmoni. Mør svinemørbrad brunes, og bages derefter til perfektion i ovnen. Samtidigt koger vi kartofler, som vi vender med persille och smør, og så laver vi en fantastisk brun sovs. En sprød kålsalat med rødkål, tranebær og honning-sennepsdressing giver fin kontrast til kød, kartofler og sovs.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Svinemørbrad
500 g
Kartofler
100 g
Brun sovs
(Indeholder Mælk)
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
20 g
Tranebær
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
150 g
Rødkål, skåret
1 pose
Bredbladet persille
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
2 spsk
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
1 spsk
Smør til sauce
1 spsk
Smør til kartofler
¼ tsk
Salt til kartofler
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på høj varme.
Steg svinemørbrad med salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet.Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min.Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.
Imens, hak persille fint.
Bland rødkål, tranebær, honning-sennepsdressing, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.
Opvarm samme stegepande på middel varme.
Tilsæt brun sovs, vand, salt og smør under omrøring, og varm op.
Skær svinemørbrad i 2 cm skiver.
Vend smør, persille og salt i gryden med kartofler lige inden servering.
Anret kartofler, svinemørbrad og salat på tallerkener.
Top svinemørbrad med sauce.