Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Delevenlig ret, inklusive opskriftskort med 4 trin. I dag skal vi til Argentina og lave herlige empanadas! Empanadas er det spanske ord for pirogger, og er en populær snack i det spansktalende Sydamerika. Vores skønne udgave indeholder hakket oksekød krydret med Panamad. Vi serverer vores empanadas med en klassisk chimichurri med persille, koriander og hvidløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Pizzadej
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)
50 g
Revet cheddar/gouda
(Indeholder Mælk)
1 pose
Koriander
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Panamad
225 g
Hakket oksekød
1 pose
Bredbladet persille
¼ tsk
Salt til kød
¼ tsk
Salt til dressing
4 spsk
Olie til dressing
1 stk
Æg til dej
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg oksekød med Panamad og salt i 4-5 min, eller indtil brunet.
TIP: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt. - Tag pizzadejen ud af køleskabet mindst 10 min før tilberedning. Det gør den lettere at rulle ud.
Strø bordpladen med hvedemel, og skær pizzadej ud i 8 stykker.
Rul til runde kugler, og rul hver kugle ud med hænderne.
Fordel fyld på den ene side af hvert stykke dej, og efterlad en kant på 1 cm. Top med ost.
Fold sammen til empanadas, og pres kanterne sammen med dine fingre. Start fra den ene ende, og fold den ene dejkant ind over den anden hele vejen hen.
Pisk æg i en dyb tallerken.
Overfør forsigtigt empanadas til en bageplade med bagepapir, og pensl med æg.
Bag i ovnen i 12-14 min, eller indtil gyldne.
Imens, hak hvidløg, persille og koriander fint.
Bland hvidløg, persille, koriander, olivenolie, salt og et nip peber i en lille skål.
TIP: Det er meget vigtigt at hakke urterne til chimichurri så fint som muligt.
Server de varme empanadas med chimuchurri.