Tag en kulinarisk udflugt til verdenshistoriens vugge, og lad dine smagsløg smelte sammen med brisen fra den østlige Middelhavskyst. Vores taboulehsalat er fyldt med fiberrig bulgur og cremet hvid halloumi, som sammen med grønne skønheder som persille, mynte og sprøde kikærter får din vegetariske åre til at boble af vellyst.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Tomat
150 g
Fraiche
1 pose
Bredbladet persille
15 g
Dukkah-Godt
(Indeholder Sennep, Sesam)
stk
Agurk
1 pakke
Kikærter
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Agurk, piccolo
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 stk
Citron
200 g
Halloumi
1 pose
Mynte
1 spsk
Olivenolie
3 dl
Vand
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Bland kikærter, Dukkah-godt, olivenolie* [1 spsk til 2 pers. | 2 spsk til 4 pers.] og et nip peber* i en skål. Fordel på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 10-12 min.
Bring vand* og grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Tilsæt bulgur. Kog i 2-3 min. Dæk til med låg. Tag gryden af varmen. Lad hvile under låg i 12-15 min.
Skær halloumi i 2 cm tykke skiver. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg halloumi i 3-4 min på hver side.
Skær agurk og tomat i tern. Hak persille (med stilk) fint. Bland agurk, tomat, bulgur og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål.
Skær citron i både. Bland persille, fraiche og en smule citronsaft med et nip salt* og peber* i en lille skål. Hak mynte fint.
Anret taboulehsalat på tallerkener. Top med kikærter, halloumi, persilledressing og mynte.