Tag en kulinarisk udflugt til verdenshistoriens vugge, og lad dine smagsløg smelte sammen med brisen fra den østlige Middelhavskyst. Vores taboulehsalat er fyldt med fiberrig bulgur og cremet hvid halloumi, som sammen med grønne skønheder som persille, mynte og sprøde kikærter får din vegetariske åre til at boble af vellyst.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 pakke
Kikærter
4 g
Grøntsagsbouillon
1 pose
Bredbladet persille
7.5 g
Dukkah-Godt
(Indeholder Sennep, Sesam)
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 pose
Mynte
1 stk
Agurk
2 stk
Tomat
200 g
Halloumi
1 stk
Citron
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
4 dl
Vand (trin 1)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring vand* [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Bland kikærter, Dukkah-godt [1/2 pakke, 2P], olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt* og peber* i en skål. Fordel på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 10-12 min.
Tilsæt bulgur og grøntsagsbouillon til gryden med kogende vand*, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden.
Skær halloumi i 2 cm tykke skiver. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg halloumi i 3-4 min på hver side.
Skær agurk og tomat i 1 cm tern. Hak persille (med stilk) fint. Bland agurk, tomat, bulgur og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål.
Skær citron i både. Bland persille, fraiche og en smule citronsaft med et nip salt* og peber* i en lille skål. Hak mynte fint.
Anret taboulehsalat på tallerkener. Top med kikærter, halloumi, persilledressing og mynte.