Mexicansk fajita-kyllingebowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicansk fajita-kyllingebowl

Mexicansk fajita-kyllingebowl

med hvidløgsris og syrlig limedresing

En skøn Tex-Mex klassiker, der går rent ind hos alle i familien. Prøv vores version med hvidløgsris og majs, hvis sødme komplementerer den kryddermarinerede kylling vidunderligt. Stiger varmen i munden for meget, kommer retten med en forfriskende limedressing til at slukke ildebranden med. Server den rygende varme bowl med limebåde.

Tags:
Børnevenlig
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Rødløg

2 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

½ stk

Lime

1 pose

Koriander

2 stk

Peberfrugt

1 dåse

Majs

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

3 dl

Vand (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2781 kJ
Kalorier (kcal)665 kcal
Fedt13.3 g
Mættet fedt6.3 g
Kulhydrat83.9 g
Sukker19.7 g
Protein46.6 g
Salt2.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Hæld væde fra majs.

Skær rødløg [½ stk, 2P] i 2 cm både.

Skær peberfrugt i 1 cm strimler. 

Pres eller hak hvidløg fint.

GRILL: Forvarm grillen til høj varme, hvis du skal grille.

Kog hvidløgsris
2

Smelt smør [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [3 dl I 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk I 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Bag grøntsager
3

Fordel peberfrugt og rødløg på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil møre. 

GRILL: Grill peberfrugt og rødløg i 10-15 min, eller indtil de begynder at få farve.

Steg kylling
4

Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med et nip salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 10-11 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

GRILL: Grill kylling i 5-7 min på hver side. Overfør til en foliepakke, og lad hvile i 5 min.

Steg majs
5

Opvarm samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme. 

Steg majs i 4-5 min, eller indtil let brunet.

Imens, skær lime [½ stk, 2P] i både. 

Hak koriander groft.

Bland fraiche, et stort skvæt limesaft og et nip salt og peber i en lille skål. 

Server
6

Anret hvidløgsris, kylling, grøntsager og majs i dybe tallerkener.

Dryp med limedressing.

Drys med koriander. 

Server med resterende limebåde.