En skøn Tex-Mex klassiker, der går rent ind hos alle i familien. Prøv vores version med hvidløgsris og majs, hvis sødme komplementerer den kryddermarinerede kylling vidunderligt. Stiger varmen i munden for meget, kommer retten med en forfriskende limedressing til at slukke ildebranden med. Server den rygende varme bowl med limebåde.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Rødløg
2 stk
Hvidløgsfed
150 g
Basmatiris
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
2 stk
Peberfrugt
1 dåse
Majs
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
½ spsk
Smør (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
3 dl
Vand (trin 2)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Hæld væde fra majs.
Skær rødløg [½ stk, 2P] i 2 cm både.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Pres eller hak hvidløg fint.
GRILL: Forvarm grillen til høj varme, hvis du skal grille.
Smelt smør [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl I 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk I 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Fordel peberfrugt og rødløg på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil møre.
GRILL: Grill peberfrugt og rødløg i 10-15 min, eller indtil de begynder at få farve.
Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med et nip salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 10-11 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
GRILL: Grill kylling i 5-7 min på hver side. Overfør til en foliepakke, og lad hvile i 5 min.
Opvarm samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Steg majs i 4-5 min, eller indtil let brunet.
Imens, skær lime [½ stk, 2P] i både.
Hak koriander groft.
Bland fraiche, et stort skvæt limesaft og et nip salt og peber i en lille skål.
Anret hvidløgsris, kylling, grøntsager og majs i dybe tallerkener.
Dryp med limedressing.
Drys med koriander.
Server med resterende limebåde.