I aften frister vi med en ret, der er yderst populær i mexicanske taquerías. Vi bygger vores Tacos al Pastor med bløde tortillabrød, stegt svinekød i en fantastisk marinade med lime, tomat og Panamad, strimlet spidskål, mangosalsa med rødløg og koriander og mexicansk mayo. Skønt tilbehør er en salat med majs, salatost, bacon og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
½ stk
Lime
½ dåse
Tomatpuré
4 g
Panamad
300 g
Svinekamfilet
½ stk
Rødløg
1 stk
Mango
1 pose
Koriander
8 stk
Små tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
5 g
Tex-Mex
150 g
Spidskål, skåret
½ dåse
Majs
70 g
Bacon, tern
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
1 tsk
Sukker (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ dl
Vand (trin 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft (hvis du ikke har en mikrobølgeovn).
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Bland tomatpuré [1/2 dåse, 2P], saft fra halvdelen af lime, Panamad, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], sukker [1 tsk | 2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Skær svinekød i 2 cm tern på et andet skærebræt, og vend i skålen.
Hak rødløg [½ stk, 2P] og koriander fint.
Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Bland rødløg, mango, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], saft fra resterende limebåde, halvdelen af koriander, salt og peber i en mellemstor skål.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon [1/2 pakke, 2P] i 4-5 min, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Imens, bland Tex-Mex og mayonnaise i en lille skål.
Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.
Steg svinekød (inklusive marinade) i 3-4 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
Tilsæt vand [1/2 dl | 1 dl], og tag panden af varmen.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pak ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 4-5 min.
Smuldr salatost [½ pakke, 2P].
Hæld væde fra majs [½ dåse, 2P].
Bland salatost, majs, bacon og resterende koriander i en mellemstor skål.
Fyld tortillabrød med spidskål og svinekød (inklusive marinade) og mexicansk mayonnaise.
Top med mangosalsa.
Server med salat.