I aften frister vi med en ret, der er yderst populær i mexicanske taquerías. Vi bygger vores tacos med bløde tortillabrød, stegt svinekam i en fantastisk marinade med lime, tomat og Panamad, strimlet spidskål og ananassalsa med rødløg og koriander. Skønt tilbehør er bacontoppet 'street corn' majs, der grilles og derefter toppes med mayonnaise, salatost og bacon.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
½ stk
Lime
½ dåse
Tomatpuré
4 g
Panamad
300 g
Svinekamfilet
½ stk
Rødløg
1 pose
Koriander
8 stk
Små tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
150 g
Spidskål, skåret
1 stk
Majskolbe
70 g
Bacon, tern
½ dåse
Ananasskiver
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 tsk
Sukker (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ dl
Vand (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C varmluft.
Fjern blade fra majs, og del i to.
Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk i 1/2 tsk] og et nip peber, og pak ind i en foliepakke.
Placer på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil mør.
Imens, skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Bland tomatpuré [1/2 dåse. 2P], saft fra halvdelen af lime, Panamad, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], sukker [1 tsk | 2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Skær kød i 2 cm tern på et andet skærebræt, og vend i skålen med marinade.
Hak rødløg [1/2 stk, 2P] og koriander fint.
Hæld saft fra ananas, og skær ananas [1/2 dåse, 2P] i små tern.
Bland rødløg, ananas, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], saft fra resterende limebåde, halvdelen af koriander, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en mellemstor skål.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon [1/2 pakke, 2P] i 4-5 min, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg kød (inklusive marinade) i 3-4 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
Tilsæt vand [1/2 dl | 1 dl], og tag stegepanden af varmen.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pak ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 4-5 min, når majsen har 5 min tilbage.
Smuldr salatost [½ pakke, 2P].
Smør færdig majs med mayonnaise, og overfør til en tallerken. Top med salatost, bacon og resterende koriander.
Fyld tortillabrød med spidskål og kød (inklusive marinade).
Top med sauce fra panden og ananassalsa.
Server med majs.