Teriyakisauce er en mørk, tyk japansk sauce, med en karakteristisk smag, som er blevet meget populær verden over. I aften bruger vi den til laks, som vi steger og derefter vender med teriyakisauce. Skønt tilbehør er luftige ris, frisk agurk med sesamfrø og kålsalat med lime.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
1 stk
Agurk
½ stk
Lime
150 g
Kålblanding, skåret
(Kan indeholde Selleri)
75 g
Teriyakisauce
(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
50 g
Sort sesammayonnaise
(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, hak agurk groft.
Halver lime [½ stk, 2P].
Tilsæt teriyakisauce og et skvæt vand til stegepanden, når laksen er færdig, og vend indtil dækket.
Anret ris, laks, kålblanding og agurk i dybe tallerkener.
Krydr agurk med et nip salt, og drys agurk og laks med sesamfrø.
Top kål med et skvæt limesaft og en smule olivenolie.
Server med sesammayonnaise.