I aften laver vi forførende lækkert svinekød med teriyakismag! Vi steger svinekød med teriyakisauce og wokblanding med hvidløg og sesamfrø. Vi serverer teriyaki-stegt svinekød og sesamstegte grøntsager med cremet ingefærris, og så topper vi med asiatisk mayonnaise og forårsløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
75 g
Teriyakisauce
(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)
200 g
Wokblanding
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Byg, Kamut, Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Spelt, Hvede)
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Jasminris
1 stk
Ingefær
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
1 stk
Forårsløg
250 g
Hakket svine-/kalvekød
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Vand (trin 5)
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits ingefær [2 tsk | 4 tsk] i 1-2 min, eller indtil velduftende. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler!
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Snit forårsløg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt wokblanding, hvidløg, sesamfrø, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og steg i 3-4 min, eller indtil møre.
Overfør til en tallerken.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket svine-kalvekød i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt teriyakisauce og vand [1 spsk I 2 spsk], og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.
Anret ris, kød og grøntsager i dybe tallerkener.
Dryp med asiatisk mayonnaise.
Drys med forårsløg.