I aften laver vi forførende lækkert svinekød med teriyakismag! Vi steger kødet med teriyakisauce og wokblanding med hvidløg og sesamfrø. Vi serverer teriyaki-stegt svinekød og sesamstegte grøntsager med cremet ingefærris, og så topper vi med asiatisk mayonnaise og forårsløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
75 g
Teriyakisauce
(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)
250 g
Hakket svinekød
50 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
(Indeholder Soja, Hvede, Gluten, Sesam)
1 stk
Hvidløgsfed
2 tsk
Ingefær
200 g
Wokblanding
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
1 stk
Forårsløg
½ spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til grøntsager
¼ tsk
Salt til grøntsager
½ spsk
Olie til stegning
1 spsk
Vand til sauce
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme.
Steg ingefær i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Snit forårsløg fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt wokblanding, hvidløg, sesamfrø, salt og et nip peber, og steg i 3-4 min, eller indtil møre.
Overfør til en tallerken.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket svinekød i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt teriyakisauce og vand, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.
Anret ris, kød og grøntsager i dybe tallerkener.
Dryp med asiatisk mayonnaise.
Drys med forårsløg.