Teriyakisauce er en mørk, tyk japansk sovs, med en karakteristisk smag, som er blevet meget populær verden over. I aften bruger vi den til hakkebøffer, som vi steger og derefter får lov til at simre i teriyakisauce. Skønt tilbehør er sprøde fritter, en frisk radise-kålsalat med forårsløg og lime og cremet asiatisk mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
225 g
Hakket oksekød
75 g
Teriyakisauce
(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Forårsløg
500 g
Kartofler
75 g
Rødkål, skåret
75 g
Radiser
½ stk
Lime
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ dl
Vand (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, bland hakket oksekød, æg [1 stk | 2 stk], rasp og salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Form fars til bøffer (1 pr. person).
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skær radiser i tynde skiver.
Snit forårsløg fint.
Halver lime [½ stk, 2P].
Bland rødkål, radiser, forårsløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og limesaft [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål.
Tilsæt teriyakisauce og vand [1/2 dl | 1 dl] til stegepanden med hakkebøffer, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Anret fritter, radise-kålsalat og hakkebøffer på tallerkener.
Top hakkebøffer med teriyakisauce fra stegepanden.
Server med asiatisk mayonnaise.