I aften lader vi os inspirere af thailandsk madlavningskunst, og frister med et væld af klassiske ingredienser. Vi laver en fantastisk gryderet med hvidløg, ingefær, citrongræs, kokosmælk og røde linser. Spændende tilbehør er pak choi-ris med smør, peanutcrunch med panko og frisk tomat og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Koriander
1 stk
Lime
1 stk
Pak choi
12.5 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Citrongræs
100 g
Røde linser
(Kan indeholde Gluten)
1 stk
Tomat
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Basmatiris
2 tsk
Ingefær
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
180 ml
Kokosmælk
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
2 dl
Vand til gryderet
¼ tsk
Salt til gryderet
½ spsk
Olie til peanutcrunch
¼ tsk
Salt til peanutcrunch
1 spsk
Smør til ris
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, riv ingefær (uskrællet) og hvidløg fint.
Bank citrongræs med en kagerulle.
Skyl linser under koldt vand i en si.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Svits hvidløg og ingefær i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt kokosmælk, linser, vand, grøntsagsbouillon, citrongræs, sojasauce, salt og et nip peber til stegepanden, og bring i kog.
Sænk til middellav varme, og lad simre under låg i 20-22 min, eller indtil linserne er bløde.
TIP: Rør rundt nogle gange undervejs.
Imens, hak peanuts fint.
Opvarm olivenolie i en anden stegepande på middelhøj varme.
Steg panko og peanuts i 3-4 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Krydr med salt og et nip peber, og overfør til en lille skål.
Hak tomat og pak choi groft.
Skær lime i både.
Tilsæt limesaft og et nip salt og peber til gryden med linser, og rør rundt.
Vend pak choi og smør i gryden med færdig ris lige inden servering.
Anret pak choi-ris og kokos-linsegryde i dybe tallerkener.
Top med tomat og peanut-crunch.
Drys med koriander.
Server med resterende limebåde.