I aften lader vi os inspirere af thailandsk madlavningskunst, og frister med et væld af klassiske ingredienser. Vi laver en fantastisk gryderet med hvidløg, ingefær, citrongræs, kokosmælk og røde linser. Spændende tilbehør er pak choi-ris med smør, peanutcrunch med panko og frisk tomat og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Røde linser
(Kan indeholde Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Citrongræs
½ stk
Ingefær
250 ml
Kokosmælk
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Lime
1 stk
Tomat
1 pose
Koriander
12.5 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
150 g
Basmatiris
1 stk
Pak choi
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
2 dl
Vand (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, riv ingefær (uskrællet) og hvidløg fint.
Bank citrongræs med en kagerulle.
Skyl linser under koldt vand i en si.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Svits hvidløg og ingefær [2 tsk I 4 tsk] i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt kokosmælk, linser, vand [2 dl | 4 dl], grøntsagsbouillon, citrongræs, sojasauce, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber til stegepanden, og bring i kog.
Sænk til middellav varme, og lad simre under låg i 20-22 min, eller indtil linserne er bløde.
TIP: Rør rundt nogle gange undervejs.
Imens, hak peanuts fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en anden stegepande på middelhøj varme.
Steg panko [1/2 pose, 2P] og peanuts i 3-4 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og overfør til en lille skål.
Hak tomat og pak choi groft.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Tilsæt limesaft [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber til gryden med linser, og rør rundt.
Vend pak choi og smør [1 spsk | 2 spsk] i gryden med færdig ris lige inden servering.
Anret pak choi-ris og kokos-linsegryde i dybe tallerkener.
Top med tomat og peanut-crunch.
Drys med koriander.
Server med resterende limebåde.