Japansk umamiglaseret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk umamiglaseret kylling

Japansk umamiglaseret kylling

med jasminris og regnbuesalat

Denne ret har inspiration fra det japanske køkken, med umami-rig, gyldenstegt kylling på en bund af luftige jasminris. Kyllingen glaseres i vores egen umamisauce og sojasauce. En sprød og farverig salat med rødkål, gulerod og agurk giver retten friskhed og sprødhed. Og i ægte japansk stil toppes der med sesamfrø og en klat hvidløgsmayonnaise.

Allergener:
Sesam
Soja
Hvede
Gluten
Bløddyr
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kyllingebryststrimler

50 g

Umamisauce

(Indeholder Sesam, Soja, Hvede, Gluten, Bløddyr)

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

150 g

Jasminris

75 g

Rødkål, skåret

1 stk

Agurk

1 stk

Gulerod

1 stk

Lime

5 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

½ stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til dressing

2 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til panering

1 spsk

Olie til stegning

1 dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

1 spsk

Vand til dressing

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3683 kJ
Kalorier (kcal)880 kcal
Fedt39 g
Mættet fedt5.3 g
Kulhydrat87 g
Sukker12 g
Protein47 g
Salt5.9 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Bland salat
2

Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Skær agurk i halve skiver.

Halver lime.

Bland rødkål, gulerod, agurk, limesaft, salt og olivenolie i en stor skål. 

Forbered kylling
3

Dup kylling tør med køkkenrulle, og vend med hvedemel og salt i en mellemstor skål.

Steg kylling
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Glaser kylling
5

Tilsæt umamisauce, sojasauce, vand, salt og et nip peber, og steg i 1-2 min, eller indtil kyllingen er glaseret.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland mayonnaise, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret ris, kylling og salat på tallerkener.

Drys med sesamfrø.

Server med hvidløgsmayonnaise.